Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton versenymérnökét is meglepte

Hamilton versenymérnökét is meglepte

F1i
Lewis Hamilton versenymérnöke, Peter Bonnington elismerte, hiába dolgozik együtt hosszú évek óta a hétszeres világbajnokkal, még mindig meglepődik azon, a brit milyen jól tud teljesíteni a legnehezebb körülmények között is.

Hamilton egy figyelemreméltó győzelemmel biztosította hetedik bajnoki címét a múlt vasárnapi Török Nagydíjon, ahol bár kezdetben nagyon nem neki, és csapatának állt a zászló, magabiztos versenyzéssel és látványos gumikezeléssel nemcsak menteni tudta a menthetőt, hanem sikerre is vezette a Mercedest a nehéz körülmények között.

A brit versenymérnöke, Peter Bonnington testközelből figyelhette ezt, és az elmúlt évek sikereit is, hiszen 2013 óta, vagyis a gyári Mercedes és Hamilton együttműködésének kezdte óta teljesít szolgálatot a pilóta mellett, aki elmondása szerint még mindig meg tudja lepni őt.

Kiemelte, az például továbbra is megdöbbenti, hogy Hamilton mindig akkor képes szintet lépni, amikor a legnagyobb szükség van arra. „2013-ban még nem volt ennyire kiérlelt versenyző, mint most” – kezdte a szakember. „Most, manapság, elképesztő: az olyan teljesítményei, mint a legutóbbi, és az erő, amivel ragyog” – tette hozzá.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

„Senkinek sem kellett volna meglepődnie ezen a teljesítményen, mert tudjuk, hogy benne van, de amikor megcsinálja, az ember mégis rácsodálkozik. Én optimista vagyok, de erre én sem számítottam. A verseny közepétől kezdve, amikor már a köztes gumikon voltunk, mindent az irányítása alatt tartott. Mindig hallod a hangját a rádióban, és amikor érzed, hogy kezd megnyugodni, tudod, hogy már nála van az irányítás” – magyarázta.

Bonnington Hamilton előtt a sportág másik hétszeres bajnokával, Michael Schumacherrel dolgozott együtt a Mercedesnél. Elmondta, a német legenda mellett meredeken ívelt a tanulási görbéje, Hamilton mellett pedig tovább folytatódott a fejlődése.

„A Michael melletti évek teret adtak a fejlődésre, hú, de meredek volt az a fejlődési görbe! Mégsem gondoltam, hogy megérdemlem, hogy egy világbajnokkal dolgozzak, amikor Lewis megérkezett. De az együtt töltött idő alatt folyamatosan fejlődtünk, és igyekeztünk kitalálni, ami lesz a következő, amit együtt megtalálhatunk. Hogyan találhatjuk meg együtt azt a kis még fennmaradó teljesítményt? Lewis megtalálja, és ez nagyon jó. Ezt a képességet az emberek valószínűleg nem is látják, de ennek köszönheti, hogy mindig elsajátítja a következő dolgot” – zárta gondolkodását.

Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)
Borítókép: Peter Bonnington és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak