Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica kétszer még autóba ülhet 2020-ban

Kubica kétszer még autóba ülhet 2020-ban

GMM
Az Alfa Romeo tesztversenyzője, Robert Kubica még két alkalommal autóba ülhet a 2020-as szezon utolsó három hétvégéjén. Ezeken a célja változatlan lesz: a lehető legtöbb segítséget szeretné nyújtani a csapatnak.

Miután a 2019-es visszatérő évet követően az Alfa Romeóhoz igazolt, Kubica két szabadedzésen is pályára gurulhatott az idei évben: a második osztrák és a második brit hétvégén is vezethette a csapat autóját. Egy lengyel televíziós interjú során kiderült, a rutinos versenyző ezzel még nem ért a 2020-as „föllépések” listájának végére.

Kubica a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon ülhet majd autóba, valamint a két bahreini hétvége egyikén vezetheti majd az Alfa Romeót (feltehetően a hivatalos bejelentés is hamarosan megérkezik arról, egészen pontosan melyik futamon).

Robert Kubica (Fotó: XPB)

„A szerepem pont ugyanaz lesz, mint korábban” – jelentette ki ezen hétvégék kapcsán a lengyel TVP Sportnak. „Gyorsan kell majd alkalmazkodnom a Forma–1-es autóhoz. A cél az lesz, hogy minél több adatot gyűjtsek, és segítsem a csapat felkészülését a hétvégére. Ezen felül meg kell majd értenem, merre haladunk a fejlesztésekkel, mennyit változott az autó az előző hónapokban.”

A jövőjével kapcsolatban korábban már kijelentette, nem utasítaná vissza az újabb F1-es versenyzési lehetőséget, ha valamelyik alakulat felajánlaná neki. Ezt 2021-ben feltehetően már nem kapja meg, 2022-ben viszont talán lehet sansza, ha egy nagyobb pilótamozgás lesz.

„Semmit sem szabad kizárni. A helyzetem arra tanított, és valószínűleg nemcsak engem, hogy az ember egy ilyen hatalmas baleset, és egy bonyolult visszatérési időszak után sem mondhatja, hogy soha.  Ugyanakkor reálisan kell látni a helyzetet. Ha kapok még egy lehetőséget, természetesen ki fogom értékelni. Ha nem, hát ilyen a versenyzés” – mondta az Autosportnak.

Robert Kubica (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak