Musorujsag
Élő Eredmények
×

McLaren: Sainz bizonyítja, miért akarta őt a Ferrari

McLaren: Sainz bizonyítja, miért akarta őt a Ferrari

Motorsport
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl úgy véli, az istálló spanyol versenyzője, Carlos Sainz a 2020-as szezonban nyújtott teljesítményével is igazolta, miért érdeklődött élénken iránta, és szerződtette le őt a Ferrari a következő évre.

Hullámvasútszerű év van Sainz háta mögött: 2020-ban számos peches versenyt teljesített, de voltak kiugró futamai is (Monzában például dobogóra állhatott). Ezek közé sorolható a múlt vasárnapi Török Nagydíj is, ahol vizes pályán zárkózott föl a tizenötödik helyről az ötödikre a vizes pályán, fontos pontokat mentve ezzel a harmadik helyért harcoló McLarennek.

Főnöke komoly dicsérettel illette teljesítményét (nemcsak a vasárnapit, hanem a 2020-ast), de elárulta, azért is hálás, hogy teljes erőbedobással küzd, noha már a szezon előtt tudta, hogy jövőre már egy másik csapat, a Ferrari pilótája lesz.

„Egy olyan futam, mint a törökországi, csak megerősítette, milyen szintű versenyző Carlos” – kezdte Andreas Seidl. „Az előző évek versenyeiből tudjuk, szereti a trükkös, nedves körülmények mellett futott viadalokat, és azt is tudjuk, hogy jól teljesít az ilyen futamokon. Tudjuk, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeket a kockázat szempontjából” – tette hozzá.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„A pályán tudja tartani az autót, miközben pozíciókat is nyer, ahogyan azt ezen a versenyen is tette. Ez egészen egyszerűen nagy előny számára. Az is segít, ha egy versenyző jó ideje együttműködik már a mérnökökkel, mert ilyenkor igen fontos a kommunikáció szerepe is” – magyarázta.

„És láthattuk azt is, Carlos már eléggé tapasztalt. Fontos, hogy képes röviden, tömören kommunikálni rádión keresztül, hogy nyugodt marad, ugyanakkor végig tisztában van azzal, mi történik a pályán, és ezt össze tudja hangolni azokkal az adatokkal, amiket csapatrádión keresztül kap. Mindez arra készteti, hogy a megfelelő időben megfelelő döntéseket hozzon. Remek versenyző! Ez az oka annak, hogy a Ferrari őt akarta a következő szezonra” – emelte ki.

Ami a Sainz pályán kívüli feladatait illeti, Seidl megjegyezte: „Imádom a hozzáállását, azt, ahogy velünk közösen, teljesen elkötelezetten, motiváltan kezeli az egész helyzetet. Ez pedig kulcsfontosságú a közösen elért eredmények szempontjából is. Szóval nagyon várom már az utolsó három közös versenyünket, aztán jövőre remélhetőleg legyőzzük őt” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak