Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren „nyitott szívműtétre” készül

A McLaren „nyitott szívműtétre” készül

GMM
Bár a Forma–1-es autók nagyjából változatlanok maradnak a következő szezonban, a McLarenre mégis komoly feladatok várnak, az istállónak „nyitott szívműtétet” kell végrehajtania, hogy beépítse versenygépébe a Mercedes-erőforrást – jelentette ki a csapatvezető, Andreas Seidl.

A királykategóriás alakulatok már a szezon kezdete előtt megegyeztek abban, hogy a 2021-es évad előtt a költségcsökkentés jegyében csak minimális változtatásokat hajthatnak végre autóikon. A McLaren ennek ellenére is zsúfolt téli hónapokra számít, hiszen nekik – a riválisokkal ellentétben – egy partnerváltással is számolniuk kell.

2021-ben ugyanis – egy korábban megkötött szerződés értelmében – Mercedes-motorokra váltanak, miután véget vetnek a Renault-val való együttműködésnek. Csapatvezetőjük ezt egy meglehetősen nehéz orvosi beavatkozáshoz hasonlította.

„Teljesen egyértelmű, hogy komoly feladat vár a McLarenre, hiszen komoly munkát kell elvégeznünk a motorcsere miatt” – kezdte a német szakember. „Ez olyan lesz, mint egy nyitott szívműtét egy versenyautón. De ettől függetlenül igyekszünk minél kevesebb terhet rakni majd a dolgozóinkra ezekben a hónapokban” – tette hozzá.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

Elmondta, egy tesztre mindenképp szükségük lesz a szezon előtt, ezzel pedig csak még intenzívebb lesz a 2021-es szezon, amit a csapatvezető már most túl hosszúnak érez a maga (egyelőre tervezett) 23 futamhétvégéjével.

„Nem titok, hiszen többször elmondtuk, mi a kevesebb, a talán 20 futamos évadot támogatjuk. Évről évre felváltva jöhetnének helyszínek, és így továbbra is ellátogathatnánk több helyszínre is. Új helyszínekre, és olyan pályákra is mehetnénk, amiket idén is láttunk. Kevesebb futamot rendeznénk, ezek pedig exkluzívabbak lennének, és nagyobb értéket képviselnének. De végső soron az F1 dönt, ők végzik az elemzéseket, mi pedig bízunk benne, jól döntöttek” – magyarázta.

„Ami a formátumot illeti, úgy gondolom, a kétnapos rendszer segíthet a dolgozókra nehezedő nyomás csökkentésében. Főleg a triplahétvégék időszakában segíthet, mondjuk úgy, hogy a dolgozóink több időt tölthetnek otthon. A péntek este mindig nagyon intenzív a munka szempontjából, ezért segíthet a formátum, amit idén teszteltünk. Ez mindenképp egy olyan vita (a formátumokról), amire mindenképp készen állunk, az F1-ben pedig az idő múlásával mindenképp sor kerül majd rá” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak