Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas egy vuhani denevért emlegetett, a Mercedes magyarázkodhatott

Bottas egy vuhani denevért emlegetett, a Mercedes magyarázkodhatott

Racefans
Valtteri Bottas egy vuhani piacon megvásárolt denevért emlegetett a pocsék Török Nagydíja után – a Mercedes meg magyarázkodhatott…

Igencsak maga alatt volt Valtteri Bottas a múlt vasárnapi isztambuli verseny után. Miközben Lewis Hamilton a semmiből nyerte meg a versenyt és bebiztosította ellene a hetedik világbajnoki címét, ő hatszor pördült meg a verseny alatt, és csak a 14. helyen ért célba az első körben sérült autójával. Saját bevallása szerint élete legrosszabb versenyét teljesítette – hangulata a futamot követően meg is felelt ennek.

Bottast többek között a laza interjúiról ismert holland Ziggo Sport is faggatta gyengélkedéséről, és a nekik adott nyilatkozata során tett egy olyan megjegyzést, ami aztán hullámokat vert a világhálón.

A bajnoki második helyezettet arról kérdezték, ha lenne egy nap, amit kitörölhetne 2020-ből, a mostani versenyének napja lenne-e. „Igen, a mai. Vagy talán az a nap, amelyiken valaki vásárolt egy denevért Vuhanban…” – utalt arra, hogy a sejtés szerint valahogy így indult el a kínai városból a koronavírus-járvány, amely egész évre a feje tetejére állította a világot.

Túl azon, hogy e bizonyos denevéres járvány nem 2020-ban, hanem valamikor a múlt év vége felé indult Kínában, a finn versenyző szavai nem csak e pontatlanság miatt bántották egyesek fülét. Kínában sokan reagáltak fölháborodottan a kommentárra, sértőnek érezték azt, ezért a Mercedes kénytelen volt közleményt közzétenni a Sina Weibo nevű kínai mikroblogon, melyben versenyzőjét mentegette.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Kedves kínai szurkolók! Mint mind tudjuk, a sport érzelmessé tesz bennünket, különösen a győzelmek és a kudarcok pillanatában. A múlt vasárnap Valtterinek nehéz és csalódást keltő versenye volt, a melyen elbukta a világbajnoki címet. Nem állt szándékában támadni senkit a tévékamerák előtt közvetlenül a verseny után, és semmiképpen sem akart tiszteletlen lenni Kínával és a kínai szurkolókkal szemben. Ő továbbra is az a Valtteri, akit mind ismerünk, törődik minden szurkolóval Kínában, ahogyan mi is. Mindnyájatoknak a legjobbakat kívánja, azt, hogy maradjatok biztonságban ezekben a nehéz időkben, és elhivatott marad, hogy továbbra is izgalmas versenyekkel szolgáljon ki titeket. Szép hetet kívánunk nektek, és már együtt várjuk a szezon utolsó versenyeit! A kínai csapat” – állt a közleményükben.

Bottas ezzel feliratkozott azon versenyzők közé, akiket az utóbbi hetekben futam alatt vagy után tett kijelentések miatt állítottak pellengérre. Korábban Lando Norrisnak a Lewis Hamilton rekordja kapcsán tett flegma megjegyzése, Max Verstappennek pedig a Lance Stroll szidalmazásánál használt jelzői kapcsán kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak