Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Tragikus lenne, ha Pérez nem lenne ott a rajtrácson

Brawn: Tragikus lenne, ha Pérez nem lenne ott a rajtrácson

F1i
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy érzi, tragikus volna, ha Sergio Pérez nem találna helyet a királykategóriában a 2021-es szezonra, hiszen egyértelműen megérdemli, hogy a mezőnyben maradjon.

Már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a jövőre Aston Martinként futó Racing Point érvényes szerződése ellenére 2020 végén búcsút vesz Péreztől, arról viszont azóta sem érkeztek hírek, hol folytatja pályafutását a mexikói. Ami a lehetőségeit illeti, egyre valószínűbb, vagy a Red Bullhoz megy (amennyiben a bikások leigazolják őt), vagy ülés nélkül marad 2021-ben.

Ha az utóbbi forgatókönyv lépne életbe, többek között az F1 sportigazgatója is szomorúan venné tudomásul, hogy Pérez – aki például a múlt vasárnapi Török Nagydíjon is bizonyította rátermettségét – nem lenne ott a királykategóriás versenyek rajtrácsán.

Ross Brawn (Fotó: XPB)

Pérez ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott, azt pedig már többször kifejeztem ebben a rovatban is, tragikus volna, ha jövőre nem lehetne ott az F1-es rajtrácson” – írta Brawn a törökországi versenyt követően. „Maximálisan megérdemli a helyét a mezőnyben. Ha csapatod van, és ki akarod maximalizálni az eredményeket, akkor Pérez a te embered” – tette hozzá.

A korábbi F1-es versenyző, Martin Brundle is komoly dicsérettel illette a mexikóit a török futam után, kiemelve, a futamon ő ugyanolyan erős teljesítményt nyújtott, mint a viadalt megnyerő, és a hetedik bajnoki címét megszerző Lewis Hamilton.

„A hamarosan állástalanná váló Pérez ugyanolyan magas szinten bizonyított, és ugyanúgy megmutatta, mennyire értékes a tapasztalata, mint Hamilton. A tempója és a versenyteljesítménye nagyszerű volt. Noha (Charles) Leclerc elment mellette, sikerült visszaszereznie a második helyet, és a legjobb eredményét elérni 2012 óta. Egyértelmű, hogy ott van a Red Bull radarján. Ausztriában, Portugáliában és Imolában is dobogós lehetett volna, de peches volt. Két futamot pedig kihagyott a koronavírus-fertőzés miatt” – fogalmazott a brit.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Racing Point)

További tartalmak