×

Markónak tetszett Hülkenberg vicce

A Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak tetszett a csapat még szabad versenyzői ülésére hajtó Nico Hülkenberg szerződés-aláírással kapcsolatos vicce. Ami a pilótapárost illeti, az osztrák nem tudott új fejleményekről beszámolni.

XPB_1057062_HiRes Helmut Marko (Fotó: XPB)
Továbbra sem tudni, ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2021-es szezonban, a jelölteket illetően viszont meglehetősen tiszta a kép: vagy Alexander Albon marad, vagy Nico Hülkenberg, esetleg Sergio Pérez érkezik a csapathoz. Az illetékesek mind megszólaltak már a témában, kiemelve, mindent elkövettek, és elkövetnek, hogy meggyőzzék a bikásokat.

Egyelőre azonban várniuk kell, a csapat ugyanis várhatóan csak a szezon után dönt. Hülkenberg nemrég a várakozás kellős közepén egy poént is elsütött helyzetében kapcsolatban a Servus TV hétfő esti Sport und Talk című műsorában.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)A tapasztalt német versenyző – aki beugróként idén három hétvégén is vezethette a Racig Point autóját – szakértőként volt jelen, de természetesen jövőjéről is szó esett, amikor a német megjegyezte:  „Aláírtam az új szerződésemet” – majd némi hatásszünet után lecsapta a labdát. „Egy építkezési kölcsönszerződést, egészen jó kamattal!”

Amikor az Auto Bild erről a megjegyezésről kérdezte, a pilótapárossal kapcsolatos döntésben komoly szóval bíró Helmut Marko nevetett egy jót, majd hozzátette: „Az építkezési kölcsönszerződéses poén tipikus német humor volt.”

Később aztán röviden azt is megjegyezte, nem tud új fejleményekről beszámolni a Red Bull döntését illetően. „A szezon végén majd részletesebben foglalkozunk ezzel, és mindent alaposan meg fogunk világítani, mindent ki fogunk elemezni. Albon továbbra is játékban van még” – jegyezte meg a thai kapcsán, kinek sajtóhírek szerint egyre jobban inog az ülése.

Fotó: Red Bull

Fotó: Red Bull