Musorujsag
Élő Eredmények

Nem garantált a Mercedes-ülés Russell számára

Nem garantált a Mercedes-ülés Russell számára

Sky Sports
Noha a Mercedes jelenlegi versenyzői után George Russell a következő a sorban, a csillagosok csapatvezetője, Toto Wolff jelezte, semmiképp sem garantált a fiatal pilóta helye az istállónál, hiszen nagyon sok múlik azon, hogyan teljesít majd 2021-ben.

A németek által támogatott brit tehetség tavaly debütált a királykategóriában a Williamsszel, és bár pontot egyelőre nem szerzett, több alkalommal is igazolta, rászolgált a Mercedes bizalmára. Az időmérőkön például ő volt a 2020-as év egyik sztárja, hiszen túl azon, hogy rendre felülmúlja csapattársát, nem egyszer beverekedte magát a Q2-be is.

Ami a folytatást illeti, Russell 2021-ben – korábbi szerződésének eleget téve – marad a Williamsnél, 2022 kapcsán viszont már most gyakran fölmerül, ő kaphatja majd a Mercedes gyári alakulatának egyik versenyzői ülését.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

A csapatvezető, Toto Wolff azonban óvatosságra int! Amikor a Sky Sports Russell 2022-es esélyiről faggatta, az osztrák szakember megjegyezte: „Minden attól függ, hogyan alakul majd a következő szezon. A csapat igyekszik a lehető leghűségesebben bánni a jelenlegi versenyzőivel, mert tartozik nekik annyival, hogy minden lehetőséget megad.”

„De teljesen egyértelmű, hogy George-ot nagyon magasra értékeljük, amikor a jövőről van szó” – folytatta a csapatvezető, majd a brit erős önkritikája (imolai hibája után folyamatosan magát ostorozta, csapatának pedig bocsánatkérő levelet is írt) kapcsán megjegyezte, ez is olyan tulajdonság, ami általában csak a legjobbakban található meg.

„Ez az ő egyik személyiségjegye, brutális, amikor saját magát kell értékelnie. Azt hiszem, a nagyok többször megmutatták már, hogy képesek együtt élni ezzel a tulajdonsággal” – zárta gondolatát a tapasztalt szakember.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak