×

Räikkönen: Nagyon érdekelt a Dakar, de…

Új szerződése aláírásával Kimi Räikkönen egyértelművé tette, hogy még nem tervez búcsúzni a Forma–1-től, ám ez nem jelenti azt, hogy nem érdeklik más kihívások.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)
Hiába múlt el 40 éves, Kimi Räikkönen elnyűhetetlennek tűnik. Idén minden idők legtöbb F1-es versenyen rajthoz álló versenyzőjévé vált, megdöntve Rubens Barrichello rekordját, és 2021-ben csak még tovább fogja növelni a nagydíjainak számát, hiszen újabb egy évre aláírt az Alfa Romeóval.

A 2007-es világbajnok idén talán nem pályázhat nagy eredményekre a gyengélkedő csapatával, ám mint azt a német Auto című lapnak adott interjúban kifejtette, ez nem vette el a kedvét a folytatástól, a versenyzést még mindig ugyanúgy tudja élvezni, mint eddig. „Igen, még mindig nagyon szeretem és élvezem a versenyzést. Úgy megy ez, mint minden sportágban, minden hobbinál, minden munkánál: vannak jobb és rosszabb napok. A normál élet is ilyen. Én viszont szeretem a kihívást, mindig javítani akarok. Ha már nem élvezném többé a versenyzést, vagy ha minden nap egy rémálom lenne, akkor már nem lennék a versenypályán” – magyarázta a finn.

Tervezgetnie egyelőre tehát nem kell, mihez kezdjen magával az F1 után. Más kihívásokra mindenesetre nyitottnak mutatkozik. Nem tartja kizártnak, hogy 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra raliautóba üljön. „Még nincsenek terveim. Meglátjuk, hogy mi történik a belátható jövőn belül. Talán részt veszek pár ralin, amin lehetséges, talán nem” – mondta bizonytalanul.

Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)Elárulta, őt is vonzotta korábban a Fernando Alonso által idén kipróbált tereprali világa. „A Dakar-rali nagyon érdekelt. De ez a verseny már nem a régi, jelentősen megváltozott” – állapította meg.

Alonsóval ellentétben a hosszútávú versenyzés nem igazán vonzza. „A Peugeot-val évekkel ezelőtt kipróbáltam a Le Mans-i prototípust. Szép autó volt, de nem nekem való” – magyarázta.

Räikkönen jelenleg azt sem tartja kizárnak, hogy saját pályafutásának folytatása helyett a fiát, Robint fogja kísérgetni a gokartversenyekre az F1 után. Arról viszont szerinte még korai beszélni, hogy az örökébe lép. „Fogalmam sincs. Ha ma kérdezik, talán gokartozni akar, ha holnap, talán valami mást. Ez így megy. Élvezi a dolgot, de sajnos nem töltünk elég időt együtt. Azt mondja, a motokrosszt jobban élvezi. Eddig viszont az egész csak hobbi számára. Ha az marad, akkor rendben lesz. Idővel kiderül. Meglátjuk, mit mond majd két év múlva.”