Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon nem bánkódik, fordítana szerencséjén

Ocon nem bánkódik, fordítana szerencséjén

Renault
Bár nehéz és peches hétvégék vannak a háta mögött, Esteban Ocon motiváltan utazik Bahreinbe. A fiatal francia kiemelte, nincs idő a búslakodásra, ami pedig a balszerencsét illeti, a Renault képes megfordítani azt.

A Renault mindössze egy világbajnoki pontot gyűjtött Törökországban, közvetlen riválisai pedig mind erős hétvégét zártak, a botlás tehát nem is jöhetett volna rosszabbkor a franciák számára. Lesz azonban még lehetőség a javításra, főleg Bahreinben, ahol a francia csapat az előző években általában jól szerepelt, és papíron most is jobb eredmények várhatók tőlük.

Törökország után tehát rájuk is férne egy erősebb hétvége, főleg fiatal versenyzőjükre, Esteban Oconra, aki mögött több igazán peches hétvége áll: az előző hat hétvégén háromszor esett ki műszaki hiba miatt, Isztambulban pedig az ígéretes rajt után kétszer is kiforgatták az első körben.

Ő maga azonban nem bánkódik az elszalasztott lehetőségek miatt, hanem inkább csak előre tekint. És kiemelte, így van ezzel csapata is. „Határozottan motiváltnak érzem magam az előző két versenyen történtek után. Mondtam már, nem érezzük, hogy túl szerencsések lennénk, de úgy gondolom, a mi kezünkben van annak a kulcsa, hogy ezt megfordítsuk” – nyilatkozta bahreini előzetesében.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Nincs idő arra, hogy sajnáltassuk magunkat, ezért egészen egyszerűen elhatároztam, hogy stabil hétvégénk lesz, és az éves most következő szakaszában fontos pontokat szerzek” – utalt a csapatbajnokság bronzérméért folyó csatát eldöntő triplahétvégére.

Ami a bahreini futamot illeti, Ocon kijelentette, már alig várja, hogy részt vegyen az évad első éjszakai versenyén. „2015-ben vezettem először a pályán még a GP3-ban, azóta pedig gyakran voltak ott futamaim. Szeretek ott versenyezni, mert egy komplett pálya, sok lehetőséggel. Ez lesz az év első éjszakai futama, ez pedig különleges, hiszen a reflektorfényben, az éjszakai égbolt alatt mindig nagy élmény versenyezni” – magyarázta.

„Emellett sokkal forróbb lesz a helyszínen, mint az előző hétvégéken, különösen Portugáliában és Törökországban volt. A körülmények szempontjából visszatérünk a normális hétvégékhez. A hőség feltehetően kihívás lesz a versenyzők számára, de kicsit azért hagyományosabb lesz, és ha a gumik rendben lesznek, rajtunk múlik, hogy a legjobbat hozzuk ki az autóból. Bahrein remek előzési lehetőségeket kínál, ezért általában jók a versenyek, a stratégia is, szóval majd látjuk, mi lesz a hétvégén. Összességében klassz pálya, már várom, hogy ott versenyezzünk” – zárta gondolatát.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak