Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Szívesen lennénk csapattársak Hamiltonnal

Vettel: Szívesen lennénk csapattársak Hamiltonnal

GMM
Noha már eldőlt, hogy az Aston Martinnál folytatja, Sebastian Vettel elárulta, továbbra sem mondana nemet a Mercedes ajánlatára.

A 2020-as szezon kezdete előtt volt egy időszak, amikor úgy tűnt, Sebastian Vettel pályafutása talán csak abban az esetben folytatódhat a Ferraritól való távozása után, ha a Mercedes beadja a derekát, és alkalmazza őt. A kezdeti ködösítés után aztán a csillagosok hamar kizárták ezt a lehetőséget, a négyszeres bajnok pedig az Aston Martinhoz közelített, akikkel végül alá is írta több évre szóló szerződését.

Vettel a Corrierre dello Sportnak nyilatkozva most viszont elismerte, ő továbbra is örömmel versenyezne a címvédő csapattal, miután az övék a legjobb autó. Lewis Hamilton jelenléte sem riasztaná el, mi több, úgy érzi, a brit is örömmel lenne az ő csapattársa.

„Ha lenne esélyem a Mercedesnél versenyezni, nem mondanék nemet. Pillanatnyilag egyetlen versenyző sem mondana nemet a Mercedesnek” – jelentette ki a német. „És készen állnék Lewis ellen is. Őt is meg kéne kérdezni erről, de úgy vélem, ő szintén örömmel lenne a csapattársam. Nagy a tisztelet közöttünk” – magyarázta a hétszeres világbajnoknak Isztambulban elsőként gratuláló Vettel.

Sebastian Vettel gratulál Lewis Hamiltonnak (Fotó: XPB)

A jelenleg még a Ferrarit erősítő versenyzőt Max Verstappen közelmúltban tett kijelentéséről is kérdezték. A holland nemrég azt nyilatkozta, a jelenlegi Mercedes annyira kiemelkedő autó, hogy a mezőny 90%-a képes lenne nyerni vele. „Nehéz megítélni, hogy ez így van-e. Az biztos, hogy a Mercedes autója nagyszerű, a csapat hihetetlenül erős, Lewis pedig élvezi ennek az előnyeit. Egyes versenyzők biztosan sikeresek lennének Hamilton helyzetében. De meg kell hagyni, Lewis minden versenyhétvégén sikeres, és éppen ez jelenti az erősségét” – vélekedett Vettel.

Hamilton bajnoki sorozatát korábban neki is volt esélye megtörni a Ferrarival, ám mind 2017-ben, mind 2018-ban elvéreztek a szezon hajrájában. Vettel úgy látja, a jobb esélyük három évvel ezelőtt volt. „A legjobb autóm a 2017-es volt. Nem volt elég erőnk az időmérőn, de gyakran a Mercedes előtt voltunk. Elég nagy magasságokat és mélységeket éltünk át” – tekintett vissza.

Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak