Musorujsag
Élő Eredmények

Ezért nem fogja bánni Hamilton, ha sosem lesz Ferrari-versenyző

Ezért nem fogja bánni Hamilton, ha sosem lesz Ferrari-versenyző

F1
Sosem jött össze, és talán soha nem is fog megvalósulni, Lewis Hamilton viszont egy pillanatig sem fogja bánni, ha F1-es pályafutásából kimarad a Ferrari.

Több alkalommal is összeboronálták Lewis Hamiltont a Ferrari csapatával hosszú pályafutása során, legutóbb 2019 telén merült föl, hogy talán lehet esély a Maranellóba szerződésére. Úgy tartják, egy sikeres versenyző pályafutása akkor lehet igazán teljes, ha a vörös autóval is versenyez egyszer a királykategóriában. Korábban talán Hamiltonnak is voltak hasonló ambíciói (legalábbis apja évekkel ezelőtt erről nyilatkozott), ám jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a mostani új mercedeses szerződése talán az utolsó lesz az F1-ben, s így sosem valósul meg a Hamilton, Ferrari házasság.

A Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték a címvédőt, hogy a tavalyi John Elkann Ferrari-elnökkel történt egyeztetése volt-e az a pillanat, amikor a legközelebb került a Ferrarihoz. „Még csak a közelében sem voltam soha annak, hogy elhagyjam a csapatomat” – tette egyértelművé, hogy mennyire volt komoly a beszélgetésük.

„Amikor a következő fejezetről gondolkodsz, valamint arról, hogy elkötelezd magad az életed egy bizonyos időszakára, mindig elemezned kell a lehetőségeidet. És alaposnak kell lenned, végig kell venned az érveket és ellenérveket. Én nem igazán tudom, hogy egyeztek-e valaha is az értékeink, vagy akár jó volt-e az időzítés. Egyszerűen nem volt meg a szándék” – mondta.

Hiányérzete viszont emiatt nincs. Sőt. „Nem zavar. Én büszke és hálás vagyok, hogy ilyen utat jártam be a Mercedesszel. Ez az egyetlen csapat a sport történetében, amelynek életre szóló családtagjai vannak. Elég megnézni a régi nagyokat, akik egész életükben részei voltak a Mercedes életének, a változásnak. Örökre a család tagja lehetsz, és a lojalitás rendkívül fontos érték számomra. Még magamra is tetováltattam.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak