Kubica Räikkönen autójában Bahreinben

Robert Kubica váltja Kimi Räikkönent az Alfa Romeo autójában a Bahreini Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

Robert Kubica (Fotó: Alfa Romeo) Robert Kubica (Fotó: Alfa Romeo)
A sok új vagy visszatérő pálya után ezen a hétvégén ismét ismerős terepen száguld a Forma–1 mezőnye. Az első bahreini hétvége remek lehetőség arra, hogy a csapatok tesztversenyzőknek adjanak lehetőséget a pénteki edzésnapon. A Williams már korábban jelezte, hogy George Russell autóját Roy Nissany fogja vezetni péntek délután (az első tréninget még nappal rendezik), most pedig az Alfa Romeo is bejelentette, hogy tartalékversenyzőjét foglalkoztatja a nyitónapon: Robert Kubica Kimi Räikkönen autóját vezetheti.

A lengyel tesztversenyző idén már három alkalommal gyakorolt a csapattal, a Stájer Nagydíjon, a Magyar Nagydíjon és a Brit Nagydíjon is teljesített egy szabadedzést. Tekintve, hogy a nappali forróság miatt a bahreini első edzés nem túl releváns az esti időmérő edzés és futam szempontjából, a mostani remek lehetőség arra, hogy egy kicsit a szimulátor fejlesztésével és más fejlesztéssel kapcsolatos munkálatokkal foglalkozzanak.

„Örömmel térek vissza a volán mögé, augusztus óta először. Talán nagy időnek tűnik, de a szezonom eléggé mozgalmas volt, hiszen a gyárban szimulátoros programot teljesítettem, és ott volt a DTM-programom is, szóval eléggé gyorsan elment ez az idő” – mondta Kubica. „Most, hogy vége a DTM-szezonomnak, készen állok teljes állásban visszatérni az Alfa Romeó-s szerepkörömhöz. Még van miért küzdenünk, és hiszem, hogy a munkámmal pozitív hatást tudok gyakorolni a csapatra.”

A csapatfőnök Frédéric Vasseur úgy érzi, Kubica nagy hasznára volt idén a gárdának, és mivel jól ismeri a bahreini pályát, szerinte a hétvégi felkészülésükben is segíteni fog.