Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo, Sir Lewis és egy „WhatsApp-társalgás” a királynővel…

Ricciardo, Sir Lewis és egy „WhatsApp-társalgás” a királynővel…

F1
Nagy formában indította a bahreini hétvégét Daniel Ricciardo, pedig még csak a sajtónapot teljesítette…

Az állandóan viselt maszkjától idén nem gyakran látjuk Daniel Ricciardo híresen széles mosolyát, ám Szahírban kiderült, ennek megvannak az előnyei – az ő szempontjából. Az ausztrálról köztudott, hogy mindig van a tarsolyában pár poén, és ahogyan ezeket a Bahreini Nagydíj sajtónapján elővette, azt is igyekezett kihasználni, hogy komolytalanságait nem lehet egyből leolvasni az arcáról…

A brit Sky Sports a Nagy-Britanniát mostanság foglalkoztató kérdésben kérte ki az ausztrál véleményét: Lewis Hamilton következő év elejére jósolt lovaggá ütéséről, melynek jelentőségét neki sem kell bemutatni. „Nos, volt egy rövid WhatsApp-beszélgetésem… ööö… Erézsbet királynővel” – kezdte meséjét teljes komolysággal. „Azt mondta, hogy mindig is hezitált ezzel, mivel mindig azt akarta, hogy engem üthessen először lovaggá. De gyanítom, hogy  talán nem fair, ha én leszek az első. Az idő majd eldönti…”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A hétszeres futamgyőztes eddig bírta nevetés nélkül a mondandóját, aztán a kérdés azon részére is válaszolt, hogy tudná-e Sir Lewisnak hívni Hamiltont. „Ez tulajdonképpen elég jó kérdés. Szeretnék nemet mondani, de nem tudom, hogy ez komoly tiszteletlenségnek számít-e. Lehet, hogy óvatosnak kell lenem, és Sir Lewist kell mondanom. Elsőre azt mondanám, hogy nem, mivel furcsán hangzana. De ha ez sértés, akkor tartani fogom magam a szabályokhoz” – mondta már komolyabban.

A lehetséges lovaggá ütéséről magát Hamiltont is kérdezték a sajtótájékoztatón. Ő egyelőre nem lovalta bele magát túlzottan. „Nagyon szürreális azt hallani, hogy a neved elhangzik a Lordok Házában. Szürreális, hogy elismerik azt a munkát, amit végeztem. Sok a szóbeszéd, de én nem igazán gondolkodtam ezen. Hihetetlen megtiszteltetés lenne, nincs ennél nagyobb elismerés, mint amikor az országod elismer és ilyen kitüntetésben részesít” – kommentálta a híradásokat a hétszeres világbajnok.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak