Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: egy serleg a konyhaasztalra…

F1
Elégtételt és felszabadultságot jelentett Sebastian Vettel számára a bő egy év óta szerzett első dobogós helyezése. Pezsgő nem jutott neki, de a trófeát hazavitte.

Nagy valószínűséggel a 2020-as lesz Sebastian Vettel eddigi Forma–1-es pályafutásának leggyengébb szezonja, mégsem zárja sikerélmény nélkül. Két hete Törökországban jó versenyzéssel és némi szerencsével egy harmadik helyet szerzett, és bő egy év elteltével újra dobogóra állhatott a Ferrari színeiben.

Bahreinben elismerte, jót tett a lelkének a sikerélmény. A hosszú küszködése és a Ferraritól való kirúgása miatt egyszerre érezte felszabadítónak és elégtételnek. Azt ugyan nem merte kijelenteni, hogy az eddigi 121 dobogós helyezése közül ez volt a legjobb, de a jobbak közé sorolta. „Az biztos, hogy sok idő telt el a százhuszadik és a legutóbbi, törökországi között, de nem tudom, nem emlékszem mind a százhúszra. Ez egy luxushelyzet. Az biztos, hogy nagyon édes volt, mivel nem pezsgő volt az üvegekben, hanem Sprite… Jó érzés volt ilyen hosszú idő után újra a dobogón állni, trófeával a kezemben.”

Mint elárulta, az isztambuli serleget, amely kimondottan tetszett neki, egyelőre sajátos helyen tárolja.  „Magammal vittem, és otthon a konyhaasztalra tettem. Szerintem most is ott van még, hacsak valaki le nem vette. De gyanítom, hogy ott van…” – mondta mosolyogva.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A pezsgő hiánya azért bökte a csőrét. „Voltam már a dobogón korábban, de elég rég volt a legutóbbi. Örültem, hogy kaptam egy serleget. Jó lett volna pezsgőzni is, de Sprite volt helyette – azt kell elfogadnod, amit kapsz… Mivel német vagyok, mindig találok valamit, ami miatt panaszkodhatok…”

Megjegyezte, talán még lesz esélye a pezsgőzésre is, ám közölték vele, Bahreinben és Abu-Dzabiban ilyesmire már nem számíthat. Nem örült a hírnek.

Túl nagy esélyt egyébként nem ad a Ferrarinak az újabb top 3-as eredményre, annak ellenére sem, hogy az utóbbi időben javult az autójuk, Bahrein pedig korábban kimondottan feküdt nekik. „Szeretek itt versenyezni. A pálya nem a legizgalmasabb, de ettől még jó hely. Szeretnénk szépen zárni a szezont, jól befejezni. Ez persze relatív, mindenesetre szeretnénk sok pontot szerezni. Nem vagyok annyira elbizakodott, hogy azt mondjam, az utolsó három versenyen is ezt az eredményt hozzuk. Már az jó lenne, ha jó és hibák nélküli hétvégéket futnánk. Jó eséllyel száraz lesz a pálya a sivatagban, szóval nehéz lesz újra dobogóra állnunk. De sosem tudhatod. Talán mozgalmas szombat és vasárnap vár ránk, és sok pontot szerezhetünk.”

További tartalmak