Musorujsag
Élő Eredmények

A versenytempóra alapoz a Red Bull

A versenytempóra alapoz a Red Bull

F1
A gumikezeléssel és a versenyteljesítménnyel igyekszik fogást találni a Mercedesen a Red Bull Bahreinben.

Lewis Hamilton késői köréig Max Verstappen állt az élen a Bahreini Nagydíj esti szabadedzésén, aztán a brit javított, és a Red Bull-os hirtelen közel 4 tized másodperces hátrányban találta magát. Valtteri Bottast így is sikerült maga mögé utasítania – de nem csak a második hely teszi bizakodóvá csapatát, hanem a hajrában futott hosszú etapja is.

Hogy lehet-e keresnivalójuk a Mercedes ellen? Christian Horner csapatfőnök szerint vasárnap talán igen. „Eléggé remeknek tűnnek, de Max esti hosszú etapja egészen jónak tűnt. A pálya még eléggé nyers és friss, fel fog még gumizódni, amiben az F2 segíthet. A versenytempónk egészen jó lehet.”

Verstappen biztosra veszi, hogy a Mercedes gyorsulni fog, és úgy érzi, nekik érdemesebb lesz inkább a versenyre helyezni a hangsúlyt, mivel a gumik meghatározó szerepet fognak játszani. „Ki fog derülni, de látható, hogy újra gyorsak. Nem lepett meg” – mondta Lewis Hamiltonékról. „Nekünk most arra kell összpontosítanunk, hogy jobbá tegyük az autó egyensúlyát, és a versenyre fókuszálnunk, mert a gumik eléggé trükkösek, gyorsan kopnak, körről körre.”

Hozzátette: „Nem akarjuk teljesen az időmérőre helyezni a hangsúlyt, mert a versenyen elég nehéz lesz a gumikkal.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Alexander Albon szerint ráadásul szokatlan is a gumihelyzet. „Elég furcsa, mivel egész évben a hátsók mennek tönkre, de most a jelek szerint az elsők. Az első mért körön még minden rendben velük, aztán elszállnak. Meglátjuk, hogyan tudnánk tovább életben tartani őket.”

Verstappen elismerte, a Red Bull az első szabadedzésen lyukra futott, onnan kellett visszahozniuk a napjukat. „Az első edzésen nem mentünk sokat, több dolgot teszteltünk, és nem azt hozták, amit vártunk, szóval némi pályaidőt vesztettünk. De a második edzés egészen jó volt. Még így is van mit összeraknunk, de összességében így is pozitív péntek volt” – értékelt.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak