Az Albon bukása miatt megszakított második edzésen is Hamilton volt a leggyorsabb

A második, már villanyfényes szabadedzésen is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Bahreinben, mögé pedig Max Verstappen zárkózott a Red Bull-lal. Komoly figyelem hárult a holland csapattársára, Alexander Albonra is, aki nagyot bukott az edzésen. A thai versenyző szerencsére megúszta sérülés nélkül a balesetet.

XPB_1070329_HiRes Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Továbbra is lendületben van az F1 új hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki az első – még világosban futott – edzés után a másodikat is behúzta Bahreinben, miután az utolsó félórában a lágy abroncsokon túlszárnyalta az addig vezető Max Verstappen legjobbját.

Mivel az időmérőt megelőző harmadik edzést szintén nappal futják majd, talán a mostani lehet a legrelevánsabb eredmények tekintetében is, hiszen a körülmények most hasonlítanak leginkább azokhoz, amilyenek feltehetően a kvalifikáció ideje alatt is várják majd a mezőny tagjait.

Ez pedig a Red Bull számára lehet biztató, második nekifutásra ugyanis Verstappen jóval előkelőbb pozícióban végzett, mint az első edzésen. Igaz, a lágyabb abroncsokkal meggyűlt a holland baja.

Lemaradása azonban így is kevesebb, mint négy tized volt a címvédőhöz képest, akárcsak Valtteri Bottasnak, aki ezúttal harmadikként zárt. Szintén lőtávolságon belül tudott maradni Sergio Pérez is a Racing Pointtal, aki az első szabadedzés után ismét az élmezőny nyomában loholt (akkor harmadik volt, ezúttal pedig negyedik, lemaradása viszont csökkent).

De nem volt messze Daniel Ricciardo és Pierre Gasly sem (ők ötödik és hatodik helyen végeztek), persze, az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt kár volna várni, hogy többen is megszorongathatják majd a Mercedest, a dobogóért, vagy legalább a középmezőny elején viszont komoly csatára lehet kilátás.

Ebben a csatában pedig úgy tűnik, ismét a Racing Point van lépéselőnyben, eddig legalábbis versenyképesebbek voltak, mint a McLaren és a Renault. A Ferrari pedig akárcsak az első edzésen, ezúttal sem fért be a legjobb tíz közé: Sebastian Vettel tizenkettedik volt, a tavalyi pole pozíciós, Charles Leclerc pedig csak tizennegyedik.

 Noha csak tizedik volt, az edzés egyik főszereplője Alexander Albon lett, aki alaposan összetörte a Red Bull autóját, amikor az utolsó kanyarban elveszítette az irányítást fölötte, és nagy sebességgel a gumifalba csapódott.

Az edzést azonnal megszakították, a szünet viszont szerencsére rövid ideig tartott, hiszen Albonnak sem kellett segítség a romok elhagyásához, és a beavatkozók is gyorsan végezték munkájukat, hamar eltakarították a Red Bull maradványait. Nehéz este vár viszont a Red Bull szerelőire, az autó ugyanis komolyan megsérült a becsapódás hatására…

A piros zászlós fázis végén egyébként néhány másodperc után ismét meg kellett szakítani a száguldást, ekkor azonban már egy vidám incidens miatt, a pályára ugyanis egy kutya szaladt be, addig pedig, amíg az eb el nem hagyta az aszfaltcsíkot, állt az edzés.

A „behatoló” jelenléte számos vicces megjegyzést szült, ezek közül pedig az év rádiós üzenete díjra is jó eséllyel pályázó Vettelé szólt legnagyobbat, aki az ismert slágert imitálva csupán annyit kérdezett:  who let the dogs out (ki engedte ki a kutyákat)?

Az F1-es program a második edzéssel véget ért péntekre, az M4 nézői azonban nem maradnak királykategória nélkül, 17:45-től ugyanis jön a Boxutca magazin!

A második bahreini szabadedzés végeredménye: