Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Ez jó alapja lehet egy barátságnak Hamiltonnal

Vettel: Ez jó alapja lehet egy barátságnak Hamiltonnal

F1
Nem tartja elképzelhetetlennek Sebastian Vettel, hogy a köztük lévő különbségek ellenére a jövőben barátokká váljanak Lewis Hamiltonnal.

Hosszú az út Bakutól Isztambulig. A három évvel ezelőtt az előbbi városban történt emlékezetes kerékkoccantós incidensük után még úgy festett, végleg megtört valami Lewis Hamilton és Sebastian Vettel kapcsolatában. Az ádáz bajnoki riválisokból aztán egymással már alig küzdő versenyzőtársak lettek, és három évvel később eljutottunk oda, hogy a továbbra is négyszeres világbajnok generációjuk legjobbjának nevezi az azóta hétszeres bajnokká váló ellenfelét.

Vettel Isztambulban az autóból kiszállva elsőként gratulált a könnyeivel küszködő Hamiltonnak, és már akkor közölte vele, számára megtiszteltetés, hogy a rekordbeállításának történelmi pillanatát testközelből szemlélheti. Kettejük elmaradt potenciális csatáira gondolva fájhat a szívünk, ez a gratuláció, ami a kölcsönös tiszteletet mutatja, viszont szívmelengető pillanatkép volt.

Bahreinben meg is kérdezték Vettelt, négyszeres bajnokként korábban hasonló sikereket megélve mennyire élte bele magát Hamilton helyzetébe. „Az nem az én napom volt, hanem az ő pillanata. Van egy kicsi tapasztalatom arról, milyen, amikor valami nagy dolog történik. Nem nyertem hetet, csak négyet, de azért az sem jelentéktelen. Csak azt mondtam neki, amit helyesnek éreztem. Az nem az én pillanatom volt, hanem az övé, és ezt nyomatékosítottam is. Csak azt mondtam, hogy élvezze, és megköszöntem, hogy a szemtanúi lehettünk ennek” – tekintett vissza a gratuláció perceire.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Ezt a jelenetet a 2018 végi szimpatikus sisakcseréjükkel és az egymásról a nyilvánosság előtt tett hízelgő nyilatkozataikkal kiegészítve nem túlzás azt mondani, a két többszörös bajnok a 2017 óta eltelt időszakban közelebb került egymáshoz a pályán kívül, miközben a pályán sajnos csak távolodtak.

Vettel elismeri, van egyfajta kapocs közöttük a generációjuk két kiemelkedő tagjaként, az elmúlt két évtizedet meghatározó sorozatgyőztesekként. Barátságról egyelőre talán nincs szó, ám a német el tudja képzelni, hogy egy nap még az is lehet belőle. „Eleve van, ami összekössön minket: szeretjük a versenyzést, és elértünk valamit ebben a sportban. Nem lógunk együtt minden nap, és nagyon mások is vagyunk bizonyos dolgokban, de nagyon tiszteljük egymást. Ez jó alapja egy barátságnak, de talán erre később kerül sor, amikor több időnk lesz. Az évek során viszont talán közelebb kerültünk egymáshoz” – ismerte el.

Vajon akkor is így lenne, ha a mai napig kiélezett küzdelmet vívnának egymással, hogy kinek a neve mellé kerüljön a több bajnoki elsőség?

Borítókép: Sebastian Vettel gratulál Lewis Hamiltonnak (Fotó: XPB)

További tartalmak