Musorujsag
Élő Eredmények

A Grosjean-sokk és a bukfenc után áldja az F1 biztonságát Stroll

A Grosjean-sokk és a bukfenc után áldja az F1 biztonságát Stroll

F1
Nemcsak Romain Grosjeannal, Lance Stroll-lal is vele volt az őrangyala Bahreinben. A kanadai az F1 biztonsági intézkedéseit dicsérte fejre állása után.

Romain Grosjean horrorisztikus balesetéhez képest eltörpült, de Lance Stroll is látványosat bukott a Bahreini Nagydíjon. A közel másfél órás megszakítást követő első körben Danyiil Kvjat csúszott bele az egyik jobbos kanyarban, Racing Pointja az ütközés hatására a feje tetejére állt. Strollnak nem esett baja, csak a kiszállás volt nehézkes.

„Teljesen jól vagyok. Rosszabbul nézett ki kívülről, mint valójában” – mondta a csalódott kanadai. A hír a Grosjean-eset után szívderítő volt.

Stroll szerint áldhatják a sok biztonsági eszközt és intézkedést a mostani verseny után. „Nagyszerű munkát végzett az FIA a biztonság terén. Jó látni, hogy Romain megúszta. Ijesztő volt. Mindannyian megálltunk egy pillanatra, visszatartottuk a lélegzetünket. De jó volt látni, hogy elsétált.”

Lance Stroll (Fotó: MTI/EPA) Lance Stroll (Fotó: MTI/EPA)
Lance Stroll (Fotó: MTI/EPA) Lance Stroll (Fotó: MTI/EPA)

Elismerte, a francia vetélytárssal történtek után nem volt könnyű visszaülni az autóba, de próbálta függetleníteni magát a balesettől. „Igen, muszáj. Ez része a munkánknak. Sajnos időnként történek rossz dolgok. Teljesen elvonatkoztatni viszont szerintem képtelenség. De ahogy autóba ültem, újraindítottam magam, csak a teendőmre összpontosítottam. Kár, hogy a versenyem így ért véget.”

Stroll szombaton egy rossz gumiválasztás miatt nem került a legjobb tízbe, vasárnap egy olyan balesetben esett ki, amelynél ellenfelét, Danyiil Kvjatot büntették 10 másodperccel. Az Olasz Nagydíj óta a múltkori isztambuli verseny kivételével mindig nullázott.

Lance Stroll Racing Pointja (Fotó: XPB)

„Nem láttam semmit” – mondta a balesetükről Kvjattal. „Egyáltalán nem is láttam, már a kanyar közepén jártam. Csak az ütést éreztem. Kár ezért. Monza óta két pontot szereztem, és volt idő, amikor még negyedik voltam a bajnokságban, és minden nagyszerűnek tűnt. Azóta az egész egy katasztrófa. Nem tudom, mit mondhatnék még. Csak várom a következőt, és próbálok véget vetni ennek a balszerencsének.”

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak