Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke beszélt Grosjeannal, nincs törése és „teljesen tiszta”

Főnöke beszélt Grosjeannal, nincs törése és „teljesen tiszta”

Sky Sports
Nem tört el semmije Romain Grosjeannak – jelentette a Haas csapatfőnöke, aki már beszélt is telefonon a „teljesen tiszta” franciával.

Egy helyi katonai kórházba szállították Romain Grosjeant a bahreini verseny első körében történt súlyos, tűzesettel járó balesete után. Az első jelentések kisebb égési sérülésekről szóltak, aztán megerősítették, elővigyázatosságból, alapos kivizsgálásra vitték helikopterrel a helyi kórházba. Fölmerült nála a bordatörés gyanúja, ám főnöke, Günther Steiner megerősítette, úgy tűnik, mégsem tört el semmije.

„Épp most beszéltem Romainnal telefonon. A tudatában teljesen tiszta, de még a kórházban tartják az éjszaka, bent akarják fogni. Ő beszélt velem, nem az orvosa. Jól érzi magát, és úgy tűnik, semmije nem tört el. A keze be van kötve az égések miatt, de azt mondja, ezt leszámítva nincs több égése, és semmi más sincs. Úgy mondanám, hogy nagyon boldog volt, nagyon örülünk” – adott helyzetjelentést versenyzőjéről a Sky Sportsnak.

A baleset képeinek ismétlésekor a Haas garázsán a teljes sokk lett úrrá. Volt olyan női csapattag, aki sírt is az ijedtségtől. „Valóban nehéz volt, de igyekeztünk mielőbb informálni őket, hogy minden rendben van. Információt akartunk adni az aktuális helyzetről, mert mind sokkot kaptak. Amikor kiderült, hogy rendben van, Komacu Ajao versenymérnök egyből ment a csapathoz: »Srácok, nyugodjatok meg, Romain kiszállt az autóból, jól van!« Aztán láthatóak voltak a felvételek, amik már mindennél többet mondtak” – mesélte az ijedtség pillanatairól Steiner.

 

Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA) Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA)

Hozzátette, az FIA-nak a baleset után közvetlenül nem volt ideje tájékoztatni a csapatot. „Nem, erre nem volt idő. Láttuk, hogy autóba ültetik, és utána, amikor elvitték az orvosi központba, közölték velünk, hogy ott van, vele volt a fizikoterapeutája, és mindenkit képben tartottunk.”

Grosjeant odahaza felesége és három gyermeke várja vissza – Steinert arról is kérdezték, velük kapcsolatban állnak-e. „A fizikoterapeutája azonnal felvette a kapcsolatot a feleségével, mivel jól ismerik egymást. Kapcsolatban voltak, tájékoztatta őket. Én még nem beszéltem vele, de próbáltam már hívni. Nagyon mozgalmas most minden, el lehet képzelni. Amikor hívtam Romaint, azt mondta, előtte éppen a fiával beszélt.”

Egyelőre kérdéses, a nagy balesetnek van-e akkora hatása, hogy Grosjean nem indulhat a következő hétvégi Szahíri Nagydíjon. Steiner úgy véli, mindent el fog követni azért, hogy újra versenyezhessen. „Természetesen vissza akart térni, ismerem őt. De holnap kiderül, amikor leveszik a kötéseket. Még nem tudni, hogy néz ki. Most viszont az egyetlen fontos, hogy semmi rossz nem történt. Nem volt jó, de biztonságban van, egészséges. A többit megbeszéljük hétfőn az orvosokkal. Vésztervről nem akarok beszélni, a vésztervem az, hogy Romain ül az autóban, ha úgy érzi, hogy képes rá. Ez a tervünk” – tisztázta.

Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak