×

Friss közlemény Grosjeanról: kedden hagyhatja el a kórházat

Friss közleményt adott ki a Haas a vasárnap tűzesettel járó balesetet szenvedett Romain Grosjean állapotáról. A franciát kedden engedik ki a kórházból.

Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA) Romain Grosjean (Fotó: MTI/EPA)
A manamai katonai kórházban töltötte a vasárnap éjszakát Romain Grosjean. A Bahreini Nagydíjon történt balesetét követően kivizsgálásra vitték az egészségügyi intézménybe, ahol megállapították, hogy nem tört el semmije. A kezén keletkezett égési sérüléseket (a hírek szerint másodfokúakat) ellátták, és a versenyzőt megfigyelésre bent tartották.

A Haas hétfő délelőtt friss közleményben jelezte, hogy Grosjean még a mai napot is a kórházban tölti. „Az éjszakát a kórházban töltötte a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt balesete után. A kezén keletkezett égési sérülések kezelése jól halad. Grosjeant Günther Steiner csapatfőnök is meglátogatta, és úgy fest, hogy december 1-jén kedden engedik ki a kórházból” – állt az istálló kommünikéjében.

A Haas egyelőre nem tudja, számíthat-e Grosjeanra a most hétvégén következő második bahreini versenyen. Günther Steiner vasárnap azt nyilatkozta, amennyiben lesz rá mód, és a versenyző is ezt akarja, ő ülhet az autójukban a Szahíri Nagydíjon. „Az a tervem, hogy hétfőn meglátogatom őt a kórházban, és megnézem, hogy áll a helyzet valójában” – mondta a Grosjeannal vasárnap este csak telefonon beszélő csapatfőnök. „Beszélni fogunk, és meglátjuk, mit mondanak az orvosok. Mindig vannak terveink, de pillanatnyilag az a tervem, hogy ha rendben van, visszatér a versenyzéshez Bahreinben a következő héten, amennyiben tud. De várjuk ki ezt!”

Günther Steiner (Fotó: XPB)Az amerikai csapatnak hivatalosan két fejlesztőversenyzője van, Pietro Fittipaldi és Louis Déletraz, ám egyikük sem rendelkezik Forma–1-es tapasztalattal, és az sem egyértelmű, kapnának-e egyáltalán engedélyt az FIA-tól a nagydíjon való részvételre. Utóbbi versenyző eleve Bahreinben van a Forma–2-es mezőny tagjaként. Amennyiben egyikük sem jöhet szóba, még ott van 2020 állandó beugrója, Nico Hülkenberg, aki a Racing Pointot idén már három alkalommal segítette ki. Neki azonban mielőbb útnak kéne indulnia, hiszen a Haast nem ismeri, még ülése sincs náluk.

Steiner ennyire messzire egyelőre nem mert gondolni vasárnap este. „Nem akarok spekulálni arról, ki vezethet és ki nem, előbb Romainnal akarok beszélni. Csak a következő pár napban fog kiderülni, amikor az orvosok véleményt mondanak a sérülések súlyosságáról. Pillanatnyilag úgy készülünk, hogy Romain versenyezni fog.”