×

Nagy lépést tett a cél felé a McLaren, de nem dőlhet hátra

Bahreinben a kettős pontszerzéssel és a Racing Point nullázásával nagy lépést tett a McLaren a konstruktőri pontverseny harmadik helyének megszerzése felé, hátra azonban még nem dől a csapat, hiszen két fontos hétvége vár még rá. Főnökük szerint ezeken a jó rajtpozíció lesz a kulcs!

XPB_1071373_HiRes Lando Norris (Fotó: XPB)
Sokáig úgy tűnt, a Racing Point vághat majd neki a legkedvezőbb pozícióból az utolsó két futamnak, Sergio Pérez ugyanis végig a harmadik helyen haladt a bahreini futamon, három körrel a vége előtt azonban autója megállt. A rózsaszínek tehát pont nélkül távoztak, míg a McLaren Lando Norris és Carlos Sainz révén egy negyedik és egy ötödik helyezést gyűjtött.

A futam talán magát a szezont is reprezentálta: bár nem a McLarené a leggyorsabb autó a bronzéremért csatázók közül, a pilóták és a csapat stabil teljesítményének végig versenyben tudnak maradni, sőt, előnybe is kerülnek a többet rontó ellenfelekkel szemben.

Előnyük most, két versennyel az évad vége előtt 17 pont, ami megnyugtatónak tűnhet, hátra azonban nem dől a csapat, sőt, tovább szeretne javulni, hogy megszerezze a hőn áhított bronzérmet. „Mindenki nagyon jól teljesített. A versenyzők, a csapattagok itt a pályán, és otthon a gyárban, valamint a Renault-s kollégák is a motorokkal” – kezdte dicsérettel a csapatvezető, Andreas Seidl.

Lando Norris (Fotó: XPB)„A kilencedik és a tizenötödik helyről indultunk, de a negyedik és az ötödik pozíciókban értünk célba. Ismét nagy felzárkózás volt ez, ami jelentős előnyt adott a konstruktőri bajnokságban. Nagyon jól kezeltük a futamot, a stratégia és a gumik szempontjából is. Nagyon jól dolgoztunk a boxban, és megfelelő döntéseket hoztunk. De nem szabad elszállnunk! Az utolsó két futam célja az kell legyen, hogy jobb helyre kvalifikáljuk magunkat!” – hangsúlyozta.

Főnökével Norris is egyetértett abban, hogy a McLaren tökéletes munkát végzett a drámai, és a bajnokság szempontjából kulcsfontosságú versenyen. „Mindent kihoztunk! Nem volt több ebben a futamban. Nagyon sok esemény volt, de a stratégia végig nagyon jó volt, mindent kihoztunk abból is. Nem volt unalmas a futamom, de eléggé egyhangúra sikerült. Csak önmagunkra figyeltünk, és végig kitartottunk a tervünk mellett. Nagyon fontos pontokat szereztünk most, a csapat pedig hatalmas visszavágást produkált az időmérő után” – mondta.

Hasonlóan értékelt a tizenötödik helyről zárkózó Sainz is. „Az első etap nagyon erős volt a lágy gumin, elég sok autót leelőztünk. A második szakasz is rendben volt, hiszen mindkét Renault-t le tudtuk hagyni, és jó ütemben sikerült közeledni Landóhoz is. Remek futam volt, és nagyon sok pontot szereztünk a csapatnak, ami döntő fontosságú lehet a bajnokság szempontjából” – fogalmazott.

Carlos Sainz a mezőnyben (Fotó: XPB)