Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez megerősítette, Red Bull vagy szünet!

Pérez megerősítette, Red Bull vagy szünet!

Sergio Pérez
Hétfő esti sajtótájékoztatóján Sergio Pérez megerősítette a jövőjével kapcsolatban eddig elhangzott információkat. A mexikói továbbra is a Red Bull döntésére vár, abban az esetben pedig, ha a bikások nem őt választják, kihagyja a 2021-es szezont.

Mióta a jövőre már Aston Martinként versenyző Racing Point bejelentette, érvényes szerződése ellenére 2020 végén búcsút vesz Sergio Péreztől, hogy helyet csináljon a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, a rutinos mexikói jövője kérdéses. Több csapattal szóba hozták már, végül azonban egyetlen opciót hagyott magának, a Red Bullt.

A bikások ugyanis továbbra sem döntöttek arról, ki legyen Max Verstappen csapattársa. A még üres ülésre Pérez mellett jelenlegi versenyzőjük, Alexander Albon, valamint az F1-es visszatérésért küzdő Nico Hülkenberg pályázik.

Pérez a jelenlegi helyzet kapcsán többször kijelentette, vagy a bikásoknál folytatja, vagy kihagyja 2021-et. Hétfő esti, a mexikói újságírók számára kiírt online sajtótájékoztatóján is ezt erősítette meg, kiemelve, a Red Bull továbbra sem döntött még, a pilótákkal kapcsolatos bejelentés pedig – ahogyan azt a csapatvezető is elmondta – a szezon után várható.

…és Sergio Pérez régi oldalszekrénye (Fotó: XPB)

„A Red Bull jelezte, az év végén dönt. Hivatalosan annyit mondtak, Abu Dhabi után hozzák majd meg a döntést, ezt követően fogjuk megtudni, akarnak-e velem dolgozni” – mondta. „A B tervem az, hogy kiveszek egy év szabadságot, hogy eldöntsem, mit kezdek az életemmel, a pályafutásommal. Ha nem az F1, akkor más kategória jelenleg nem tudja fölkelteni az érdeklődésemet. 2022-ben lesz lehetőségem visszatérni” – tette hozzá magabiztosan.

„Figyelembe kell venni, hogy 2022-ben megváltoznak az F1-es szabályok, a tapasztalatom pedig ekkor sokat érhet majd. Amennyiben szabadságra megyek, el kell döntenem, milyen irányba szeretnék menni később. Vannak versenyzők, akik elmentek, és nem jöttek vissza. Én maradok. Nem azért távoznék, mert rosszak voltak az eredményeim. Még mindig itt vagyok, mert tudom, képes vagyok bármelyik versenyző szintjén teljesíteni, és egyenlő körülmények között harcba szállhatok velük” – folytatta a rutinos pilóta.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, amennyiben a Red Bull mást választ, 2021-re egy nagyobb csapathoz (egyes források szerint a korábbi kapcsolatok révén talán a Ferrari a legesélyesebb) szegődhet teszt és tartalékversenyzőnek. „Az is egy opció, hogy egy nagyobb csapat tartalékosa legyek. De ezt még át kell beszélni, mert ebben az esetben nem akarok minden futamra elutazni” – emelte ki.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak