Musorujsag
Élő Eredmények

A karanténból üzent a koronavírusos Hamilton: Le vagyok sújtva

A karanténból üzent a koronavírusos Hamilton: Le vagyok sújtva

Twitter
Közösségi oldalán üzent Lewis Hamilton azok után, hogy kedden kiderült, koronavírus-fertőzése miatt nem vehet részt a hétvégi Szahíri Nagydíjon.

A Mercedes címvédőjénél hétfőn reggel jelentkeztek a koronavírusra utaló enyhe tünetek. A múlt héten három alkalommal is negatív teszteredményt produkált, ám kiderült, még a Bahreinbe indulása előtt egy olyan személlyel találkozott, akiről utóbb bebizonyosodott, hogy koronavírusos. Lewis Hamilton ezt követően kért újabb tesztet, majd még egy megerősítőt – mindkettő pozitív eredményt hozott.

A magát karanténba helyező hétszeres világbajnok közösségi oldalán tett közzé egy üzenetet a történtek után. „Le vagyok sújtva, hogy nem versenyzek ezen a hétvégén. Amióta júniusban elkezdődött a szezon, a csapatom és én minden lehetséges óvintézkedést megtettünk, betartottunk minden szabályt mindenhol, ahol jártunk, hogy biztonságban maradjunk. Sajnos a múlt heti három negatív teszteredményem után tegnap reggel enyhe tünetekre ébredtem, és kértem egy további tesztet, ami pozitív lett. Egyből elkülönítettem magam tíz napra” – írta.

„Magam alatt vagyok, hogy nem versenyezhetek a hétvégén, de a legfontosabb számomra, hogy kövessem a protokollt, a tanácsokat, és védjem a többi embert. Igazán szerencsés vagyok, hogy jól érzem magam és csak enyhe tüneteim vannak, mindent el fogok követni, hogy fitt maradjak és egészséges.”

„Kérlek titeket, vigyázzatok magatokra odakint! Sosem lehettek eléggé óvatosak. Ezek aggasztó idők mindenki számára, és biztosítanunk kell, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra. Maradjatok pozitívak” – üzente a helyzetben talán nem a legszerencsésebb megfogalmazással zárva…

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Miután Hamiltonról Bahreinben derült ki, hogy megfertőződött, a helyi járványügyi előírások vonatkoznak rá. Az arab ország tíznapos kötelező karantént ír elő mindazok számára, akik pozitív teszteredményt produkáltak. Mindez azt jelenti, hogy a brit elkülönítése legkorábban jövő csütörtökön ér véget. Egy negatív teszteredmény ezen persze még változtathat. Egyelőre csak a most hétvégi Szahíri Nagydíjról való távolmaradása biztos, ám mivel egy héttel később Abu-Dzabiban szerepel az F1-es mezőny, az is kérdéses, hogy mi lesz a szezonzárón.

A Mercedes egyelőre nem döntött arról, hogy kit ültet Hamilton helyére a második bahreini hétvégén. A legnagyobb esélyesnek Stoffel Vandoorne tartalékversenyzőt, valamint az idén már három nagydíjon is beugró Nico Hülkenberget emlegetik.

 

Témába vág:
Koronavírusos Lewis Hamilton!
Ki ülhet Lewis Hamilton Mercedesébe a hétvégén?
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak