×

Grosjean: Ahhoz képest, mi történt, ez a fájdalom rendben van

Ismét bejelentkezett a vasárnap balesetet szenvedő Romain Grosjean. A rutinos francia megerősítette, a tervek szerint holnap hagyhatja majd el a kórházat és újra köszönetet mondott a neki küldött kedves üzenetekért.

RG Romain Grosjean (Fotó: Romain Grosjean/Twitter)
Aki látta, valószínűleg sosem felejti Romain Grosjean bahreini balesetét, valamint a francia menekülését a lángoló versenyautóból. Szerencsére az is emlékezetes marad, hogy a rutinos versenyző komolyabb sérülések nélkül úszta meg a horrorisztikus bukást. A kórházba szállítást követően mindössze égési sérüléseket diagnosztizáltak nála.

A napokban ő maga is több alkalommal üzent már szurkolóinak, valamint az érte aggódóknak: közösségi oldalaira több videót is feltöltött, kedden pedig egy francia televíziónak is nyilatkozott (ekkor hosszabban beszélt balesetéről).

Kedd este ismét bejelentkezett. Rövid videós üzenetében megerősítette, amit főnöke, Günter Steiner napközben már elhintett, vagyis azt, hogy szerdán hagyhatja el a kórházat (eredetileg kedden távozhatott volna, sérült kezét viszont még ápolják). „Köszönök minden üzenetet” – mondta miután (ahogyan azt ő maga is viccesen megjegyezte) bekötözött ujjaival végre sikerült megnyomnia a felvevő gombot telefonján.

Romain Grosjean (Fotó: Romain Grosjean/Instagram)

„Bocsánat, ha nem tudok mindenre válaszolni. Normál esetben holnap hagyhatom el a kórházat. Egyre jobban és jobban vagyok. Persze vannak még fájdalmaim, de ez rendben van. Úgy értem, azután, ami történt, ez a fájdalom nem túl rossz. Örülök, hogy élek és beszélhetek veletek” – jegyezte meg a Haas versenyzője.

Főnöke a nap során arról is beszélt, Grosjean részt szeretne venni a szezonzárón, hogy méltó módon zárhassa le a Haas-istállónál töltött éveket, és feltehetően F1-es pályafutását is. Hogy indulhat-e, az később dől el. A hétvégén, a második bahreini versenyen Pietro Fittipaldi helyettesíti majd.