Elhagyta a kórházat Romain Grosjean

Jó hírrel indította a napot a Haas csapata: a vasárnap nagy balesetet szenvedő Romain Grosjeant kiengedték a kórházból.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Qualifying Day - Sakhir, Bahrain Romain Grosjean (Fotó: XPB)
Romain Grosjeant a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt komoly balesete után szállították egy Manamában található katonai kórházba, ahol a tűzesettel járó incidense során megégett kezét, valamint megrándult bokáját kezelték. Eredetileg kedden tervezték hazaengedni, ám az orvosai a gyorsabb gyógyulása szempontjából tanácsosnak tartották még egy éjszakát bent tölteni. A franciát szerda reggel viszont kiengedték – adta hírül a Haas.

„Romain Grosjeant szerda délelőtt, helyi idő szerint 10:30-kor kiengedték a bahreini katonai kórházból. Grosjean három éjszakát töltött ott a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt balesete után. Grosjean most privát kezelést fog kapni  a kézfején keletkezett égési sérülésekre, és ez időre Bahreinben marad. Romain Grosjean és az egész Haas-csapat nevében szeretnénk köszönetet mondani a BDF Kórházban mindazoknak, akik ápolták őt!” – állt az istálló közleményében.

Grosjean eközben közösségi oldalán megosztott egy fotót a megégett kezéről, amely ugyan még be van kötve, de már nem olyan "Mickey egér-kéz", mint amivel egy nappal korábban még ő maga viccelődött. „A jobb kezem ma reggel. Boldog voltam, amikor közölték, hogy nincs szükségem többé a teljes kötésre, és az, hogy újra használhatom az ujjaimat, óriási! Szinte sírtam. Egy győzelem a felépülés útján” – írta a versenyző.

A francia célja, hogy versenyre kész állapotba kerüljön a jövő hétvégére, amikor a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat rendezik. Az lenne az utolsó versenye a Haasszal és a Forma–1-ben is. A Szahíri Nagydíjon eközben Pietro Fittipaldi helyettesíti őt.