Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Pont egy olyan versenyző hiányzott, mint Ricciardo

McLaren: Pont egy olyan versenyző hiányzott, mint Ricciardo

GMM
Noha elégedett Lando Norris és Carlos Sainz kettősével, a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl kijelentette, az istállónak pont egy olyan versenyzőre volt szüksége, mint a jövőre csatlakozó Daniel Ricciardo, aki az F1-ben is bizonyította már, képes futamokat nyerni.

Már a szezon előtt eldőlt, hogy az ausztrál veszi át a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét a McLarennél, ahonnan tehát a spanyol kétévnyi szolgálat után távozik. A csapatvezető, Andreas Seidl bár elégedett volt Sainz és a márkatárs, Lando Norris kettősével, örül, hogy egy olyan pilóta érkezik a McLarenhez, kinek neve mellett bajnoki dobogó és futamgyőzelem is áll.

A szakember úgy érzi, a fiatal Norris fejlődésének is jót tesz majd, hogy egy neves és tapasztalt versenyző mellett bizonyíthat, tőle tanulhat, és őt akarja majd legyőzni. Kettejük vetélkedése – és együttműködése – pedig a McLarent is motiválhatja, segítheti a csapat javulását.

„Mindenképpen ezt szeretnénk” – emelte ki a rutinos szakember. „Mi is azt akarjuk, hogy legyen egyfajta versengés. Ez az egyik oka annak, hogy nagyon örültem Daniel érkezésének. Nyilvánvaló, hogy már most is remek pilótapárossal rendelkezünk, de most hiányzik a referencia, amit egy olyan versenyző állít fel, aki a múltban már bizonyította, elég jó ahhoz, hogy futamokat nyerjen.”

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„És emellett azt is látjuk, hogyan teljesít Daniel idén a Renault-nál, szóval tényleg nagyon várom, hogy itt legyen velünk a fedélzeten, és lássuk, hogyan szerepel velünk. Lando számára is fontos, hogy legyen egy ilyen referencia a csapaton belül. Biztos, hogy kettejükkel szép jövőnk lehet” – folytatta.

Ami a folytatást illeti, fölmerült, a McLaren számára nagy lökést jelenthet az idén – esetlegesen – megszerzett harmadik helyezés is, hiszen ezért egész szép pénz kapnak az év végi osztozkodáskor. Seidl azonban kiemelte, 2021-re nem lesz nagy hatása annak, ha megszerzik a bronzérmet. „Ennek nincs hatása a jövő évre vonatkozó üzleti tervünkre, mert amikor azt összeállítottuk, egyáltalán nem számítottunk arra, hogy a harmadik helyért fogunk harcolni” – mondta.

„Rövid távon tehát nem ettől függünk. Egyértelmű tervünk van arra vonatkozóan, hogy jövőre a költségvetési limit alatt maradjunk. Daniel érkezésével és a motorváltással szerintem jó helyzetben leszünk, hogy csapatként megtegyük a következő lépést. Ez kulcsfontosságú a csapat számára, hogy egy ponton közelebb kerülhessen az élmezőnyhöz” – zárta gondolatát.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak