Verstappen szerint félreértették őt a Grosjean-baleset kapcsán

Max Verstappen úgy érzi, félreértették a Bahreini Nagydíj után tett nyilatkozatát arról, hogy kirúgná a versenyzőt, aki megtagadta volna a versenyzést Romain Grosjean balesete után.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Preparation Day - Sakhir, Bahrain Max Verstappen (Fotó: XPB)
Ismét egy nyilatkozatával sikerült felkavarnia az állóvizet Max Verstappennek. A Red Bull versenyzője a múlt vasárnapi bahreini versenyt követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, csapatfőnökként ő többé nem engedné az autójába ülni azt a versenyzőt, aki Romain Grosjean horrorbalesetének hatására úgy döntött volna, hogy nem vállalja az újraindítást.

Szavai nem mindenkinek nyerték el a tetszését. A hétvégén a Williamsszel első F1-es versenyére készülő Jack Aitken például megjegyezte, Anthoine Hubert múlt évi tragédiája óta tudja, van az a helyzet, amikor egy versenyző nem érzi helyénvalónak visszaülni a versenyautóba.

Verstappen a Szahíri Nagydíj fölvezetéseként most tisztázta, sokan félreértelmezték a mondatait. „Egyesek félreértették, amit gondoltam. Én azt próbáltam elmondani, hogy versenyzőként tisztában vagyunk a kockázatokkal, amikor beülünk az autóba, és ha bárkinek kétségei lennének, fontolóra kéne vennie, hogy felhagyjon a versenyzéssel” – magyarázta.

Max Verstappen (Fotó: XPB)Kiemelte, a mostani helyzetet egyszerűbbé tette, hogy Romain Grosjean túlélte és komoly sérülések nélkül megúszta az ijesztő balesetét. „Nincs semmi rossz abban, ha valaki kellemetlennek érzi a versenyzést, de egy csapat részei vagyunk, ők ránk hagyatkoznak, elvárják, hogy elvégezzük a feladatunkat, ami az autó vezetése. Ha Romain nem sétált volna el, akkor nyilván nagyon más lett volna minden vasárnap.”

„A hatvanas-hetvenes években sokkal veszélyesebb volt a versenyzés, és a versenyzők abban a korszakban is kimentek a pályára, mert tudták, hogy ez a munkájuk, és ez az, amit szerettek csinálni, még ha tudták is róla, hogy nagyon nagy a kockázata, hogy elveszítik a barátaikat. A mai biztonság hihetetlen, és mindenkinek tiszteletben tartom a saját döntését, de én így gondolom. Soha senki sem akar ilyen balesetet látni, mint ez volt, de csakis az számít, hogy Romain rendben van” – mondta a bajnoki tabella harmadik helyezettje.