Musorujsag
Élő Eredmények

Kétszer szorította le Leclerc Vettelt – azóta elbeszélgettek

Kétszer szorította le Leclerc Vettelt – azóta elbeszélgettek

F1, Autosport
Tisztázta a Ferrari két versenyzője a Bahreini Nagydíj második rajtja kapcsán támadt nézeteltérését. A rádiózásból kiderül, Sebastian Vettel mindkét rajtnál panaszkodott Charles Leclerc-re.

Két rajtja is volt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjnak, és Sebastian Vettel mindkettőnél pozíciókat veszített – többek között saját csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben is. A futam közvetítésében bejátszották Vettel második rajtot követő rádiósbeszélgetését, melyből kiderült, igencsak dühös volt az őt messziről indítva, belső íven kifékező Leclerc-re, akivel össze is ütköztek volna, ha Vettel nem nyit a kormányán.

„Megint! Ezt nem csinálhatja! Mintha ott se lennék. Ugyanaz, mint Ausztriában! Komolyan! Ezúttal… lehet, hogy ütköznöm kellett volna, az lett volna a jobb választás. Egész délelőtt arról beszélünk, hogy hagyunk elég helyet, erre ő bemegy a legszűkebb résbe, ami nem létezik, és imádkozik, hogy a másik fickó látja őt és félreáll az útjából…” – szidta kollégáját a négyszeres világbajnok.

Mint kiderült, a „Megint!” felkiáltás nem a kettejük ausztriai ütközésére utalt, hanem arra, hogy már az első rajtnál is gondja volt a monacóival. Leclerc akkor nem belülről, hanem kívülről bújt be mellé az első kanyarban, majd onnan kigyorsítva kicsit leterelte Vettelt. A német a piros zászló után egyből jelezte is ezt a mérnökének. „Jó volt a rajtom, de nem igazán volt hová mennem, beszorítottak. Nem tudom, mit csinált Charles, elég agresszív volt, és ez sem segített. Eléggé beszorított, ami elrontotta az első két kanyarom. Nem sérült az autóm, de túl kellett hajtanom a kettes kerékvetőjén. Egy kicsit fölösleges volt ez” – mondta akkor még nyugodt hangon.

Vettel azért nehezményezte Leclerc agresszivitását, mert a verseny előtt a csapattal megbeszélték, hogy hagynak elég helyet a másiknak, vigyáznak egymásra a rajtnál. A rutinosabb ferraris futam után előrebocsátotta, el fog beszélgetni a történtekről Leclerc-rel – erre aztán sort is kerítettek, és tisztázták a félreértésüket.

Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Sebastian Vettel és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„Beszéltünk erről” – erősítette meg Leclerc. „Ami engem illet, csak annyit mondhatok, hogy tényleg rendkívül szoros volt, de másfelől nem olyan volt, mint a Stájer Nagydíjon, ahol nem látható helyre pozicionáltam magam. Ezúttal igyekeztem előrébb menni mellette, hogy észrevegyen. Nagyon kicsi hely maradt közöttünk, de megpróbáltam, és biztosra mentem, hogy lásson is.”

„Lehet vitatkozni azon, hogy talán nem volt elég nagy hely a két autó között annak tükrében, hogy csapattársak vagyunk. De hát ez van” – tette hozzá.

Vettel azóta már elengedte a dolgot. „Nagyon szoros volt. Amikor három autó van egymás mellett az első kanyarban, van, hogy működik a dolog, de a legtöbb esetben nem működik. Beszéltünk róla, továbbléptünk, nem volt nagy ügy” – kommentált Vettel.

Mivel két futam, és elhagyja a Ferrarit, vélhetően már nem látja sok értelmét beleállni hasonló házon belüli vitákba. Vettel futamát egyébként nem e pozícióvesztések tették tönkre, hanem főként a gyenge első etapja az újraindításnál kapott kemény gumin, amit nem tudott működésre bírni. Egyszer meg is pördült, autóját akkor vezethetetlennek nevezte. A versenyt végül a 13. helyen zárta, míg Leclerc 10.-ként egy pontot szerzett.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak