Musorujsag
Élő Eredmények

Nehezen felejti a vele ütköző Grosjean balesetének képeit Kvjat

Nehezen felejti a vele ütköző Grosjean balesetének képeit Kvjat

Racefans
Főnökének kellett visszarántania a Romain Grosjeannal koccanó Danyiil Kvjatot a sokkhatásból. Az orosz elismerte, nem volt egyszerű kitörölnie a fejéből a látottakat.

Ő volt az, akinek autójával a pályán keresztbevágó Romain Grosjean összekoccant, az ő első kereke fordította olyan irányba a Haast, hogy az orrával lyukat tudott ütni a pálya széli szalagkorláton, amely autóját szétszakítva aztán a nagy tűzesetet idézett elő. Danyiil Kvjat nem tehetett a balesetről, hiszen ellenfele vágott be elé, ám ami utána jött, az mégis kétségeket ébresztett az oroszban.

Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke elárulta, ő volt, aki próbálta megrázni az oroszt, hogy fejben újra a versenyzéshez szükséges állapotba kerüljön. „Nos, odamentem hozzá, mert sokkhatás alatt állt a történtek után. Már a második rajtra koncentráltunk, és megmondtam neki: Egyáltalán nem a te hibád volt. És közöltem, hogy Grosjean nem sérült meg, amennyire láthattuk, ezért a legjobb, ha most már a versenyre koncentrálunk. És ezt is tettük” – mesélte az osztrák.

„Természetesen sokkhatása alatt volt. Egyből kérdezett minket a rádión a balesetről, és hogy mi lett Grosjeannal, de nem tudtunk válaszolni, mert mi sem tudtuk, hiszen a tévé semmit sem mutatott ekkor még. Csak később jöttek a képek, amikből láttuk, hogy Grosjean kiugrott az autóból.”

Romain Grosjean (Fotó: Formula1/Twitter) Romain Grosjean balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

A Szahíri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Kvjat arról beszélt, nem volt könnyű nem gondolni arra, amit a koccanásuk után a visszapillantójában látott. „Láttam, hogy ütközünk, és nem sok mindent tehettem az elkerüléséért. Természetesen az első körben az ilyesmi megeshet. Először mérges voltam, aztán egyből a tükörbe néztem, és láttam a tüzet, a robbanást. Nagyon furcsa érzés volt. Furcsa érzés. Sosem láttam még ilyet a versenyzői pályafutásom során. Mintha csak egy filmet néztél volna. Hogy őszinte legyek, sokkoló volt” – emlékezett vissza Kvjat.

Tost szavai kapcsán elmondta: „Eleinte kicsit aggódtam, amikor visszatértem a boxutcába, természetesen miatta aggódtam. De szerencsére mondták, hogy látták a felvételeket, és hogy rendben van. Ekkor megnyugodtam. De természetesen a képek benned maradnak. Nem volt könnyű visszaülni, hogy őszinte legyek. De ez a munkám, megnyomtam az ’újraindítás’ gombot, és újra nekivágtam.”

Borítókép: Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak