×

Ricciardo beszél az F1 vezetőivel

Daniel Ricciardo még csütörtökön találkozni fog a Forma–1 vezetőivel, hogy elmondja aggályait azzal kapcsolatban, hogy múlt vasárnap, a piros zászlós fázis alatt a közvetítés során folyamatosan ismételték Romain Grosjean ijesztő balesetét.

XPB_1071678_HiRes Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
A Renault versenyzője elégedetlenségének adott hangot a múlt vasárnapi verseny után, melynek szünetében a helyi kivetítőkön és a nemzetközi közvetítésben is számos alakommal visszajátszották vetélytársa hatalmas balesetét. Más versenyzők eközben az új rajtra készülődtek (az ismétlésekkel kapcsolatban Sebastian Vettel is hasonló véleményt fogalmazott meg).

Az F1 később reagált Ricciardo megjegyzéseire, kiemelve, a visszajátszások során az érvényben lévő protokollt követte, miután az illetékesek meggyőződtek arról, hogy Grosjean megúszta komolyabb sérülések nélkül.

De felajánlották, beszélnek erről Ricciardóval. Az ausztrál él a lehetőséggel, és csütörtökön – a sajtónapon esedékes kötelezettségei teljesítése után – beszél a vezetőséggel. „Volt egy ajánlat, amivel még ma élni fogok” – mondta. „A verseny után még mondjuk úgy túlfűtött voltam, de fel kellett készülnöm a saját futamomra, és nem éreztem, hogy ez lenne a helyes idő (az ismétléshez). Szóval most meghallgatom őket. Hallani fogom az érveket. Örömmel tanulok” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)



Kiemelte, bár több nap is eltelt a futam óta, és ő is lehiggadt, véleménye változatlan: az F1 túl messzire ment az ismételésekkel. „Az álláspontom változatlan. Egyszer-egyszer megmutatták, hogy kiugrott, beszállt az orvosi autóba, és azt hiszem, pont ennyit kellett csak látnunk. Nem figyeltek a családjára, és a figyelmünket is elterelte, mert akárhányszor bementünk a garázsba, az egyetlen dolog, amit láttunk az ütközés végtelen ismétlése volt” – magyarázta.

„Elterelte a mérnökök és a szerelők figyelmét is. Egy kicsit mindenki kizökkent tőle, ami természetes is. Érthető. Romain felesége, Marion értékelte a megjegyzésemet, és azt hiszem, ennyi érvényesítésre volt szükségem” – jelezte.

Hozzátette, ő sosem érezte, hogy a balesetek jelentenék a motorsport vonzerejét, noha érti, miért szeretik őket egyes nézők. „Szoktak videókat küldeni, és kérdezgetik, láttad azt az Indy500-as balesetet, vagy valami hasonlót. Nyilvánvaló, ezek sosem vontak vonzók számomra. Vannak, akik szeretik az ütközéseket, de én már nem vagyok 10 éves. Tudod, ezt idővel ki lehet nőni. Ez is egy 54G-s becsapódás volt, és szerintem, bár nem vagyok orvos, akár az is lehet, hogy később valami bonyodalom lép fel. Úgy éreztem, kicsit visszaélnek ezzel az egésszel” – zárta gondolatát.