Musorujsag
Élő Eredmények

Kulcsemberét küldi Mick Schumacher F1-es csapatához a Ferrari

Kulcsemberét küldi Mick Schumacher F1-es csapatához a Ferrari

Ferrari
Mick Schumacher után az egyik technikai kulcsemberét is a Haashoz küldte a Ferrari, erősítve együttműködését az amerikaikkal.

„Ennél szorosabbra már úgysem fűzhetnénk a kapcsolatunkat” – jelentette ki a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner, amikor Mick Schumacher jövő évi érkezésének bejelentése kapcsán megkérdezték, a megállapodás még közelebb hozza-e őket a Ferrarihoz. Nos, úgy fest, mégis van feljebb: pénteken kiderült, hogy a Ferrari egy kulcsembere a Haasnál folytatja 2021-től.

Simone Restáról, Marnello állandó vándormadaráról van szó, aki eddig a karosszériarészleget irányította Maranellóban. A Ferrari által most bejelentett átszervezés keretében Resta helyét Enrico Cardile veszi át, akit öt hónappal ezelőtt az újonnan létrehozott teljesítményfejlesztési részleg vezetőjének neveztek ki.

Resta nem először kerül váratlanul a Ferrari egyik partnercsapatához. A vörösökhöz 2001-ben csatlakozó olasz két éve a szezon közepén lett a Sauber (ma Alfa Romeo) csapatának technikai igazgatója, amely pozíciójából a múlt novemberben hívta őt vissza Mattia Binotto csapatfőnök. Resta azóta ismét a Ferrarit erősítette. Olaszországi pletykák szerint voltak feszültségek közte és Binotto között, ám ezt az Autosprint című lapnak az ősszel Resta határozottan cáfolta, és megerősítette, legfőbb feladatát a 2021-es autó fejlesztése jelentette.

A mostani váltása mögött hasonló okok állnak, mint a két évvel ezelőtti mögött: segíti a Ferrari egyik partnercsapatának előrébb jutását, valamint a két istálló közötti technológiai együttműködést.

A Haas tavaly komoly problémákkal szembesült az autója fejlesztése során, idén is voltak olyan gondjai, amikre nem talált megoldást, pénzügyi nehézségeik miatt pedig egész évben leállították a fejlesztést.

Simone Resta (Fotó: XPB) Simone Resta (Fotó: XPB)

Mattia Binotto csapatfőnök az újabb átszervezések kapcsán elmondta Resta csapatváltásával nem titkolt céljuk kiaknázni a 2021-es szabályok adta lehetőséget. „A Scuderia Ferrari struktúrája gyorsan változik, hogy lépést tudjunk tartani” – fogalmazott. „2021-től, az új szabályok bevezetésével mindannyian új kihívásokkal szembesülünk, amiket pragmatikusan és nyitottan kell megoldani. Hónapokkal ezelőtt már bejelentettünk szervezeti változásokat. Úgy hisszük, hogy a Hasszal fennálló régi – az F1-be érkezésük óta meglévő – kapcsolatunknak mindkét fél számára alapot kell jelentenie a lehetséges együttműködés kihasználásához, megfelelve az FIA által meghatározott szabályoknak.”

„Ezen elgondolás mentén örömmel jelentjük be, hogy a sokra becsült Simone Resta az amerikai csapathoz megy, hogy erősítse a technikai részlegüket a következő év kezdetétől. Ez egy újabb lépés a csapat technikai részlegének evolúciójában. Simone, akinek köszönöm az eddigi munkáját, fontos szerepet fog kapni a csapaton belül, amely hosszú távra elkötelezte magát az F1 iránt” – fogalmazott Binotto, hozzátéve, Schumacher szerződtetése is a két gárda kapcsolatának erősítését jelenti.

Borítókép: Simone Resta (balra) (Fotó: XPB)

További tartalmak