Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc a legrosszabbra gondolt Grosjean baleste láttán

Leclerc a legrosszabbra gondolt Grosjean baleste láttán

BBC, F1
A legrosszabbra gondolt Charles Leclerc, miközben végignézte Romain Grosjean bahreini balesetét a visszapillantójában. El sem hitte aztán, hogy saját lábán szállt ki a roncsból.

Nagyon aggódott Charles Leclerc a Bahreini Nagydíj első körében történt nagy baleset után Romain Grosjeanért. Azon versenyzők egyike volt, aki élőben nézte végig a Haas kivágódását és „robbanását”, ami után azonnal a csapatánál érdeklődött. Arra viszont várnia kellett, hogy megerősítsék, a francia társának nem esett komoly baja.

„A balesetet a jobb visszapillantómban láttam. Éppen védekeztem Antonio Giovinazzi ellen, aki balra volt tőlem, de a jobboldalt is ellenőriztem, és amikor ezt tettem, láttam, hogy a falba megy, és onnantól tudtam, hogy ez nagyon súlyos dolog” – mesélte a kétszeres futamgyőztes.

Leclerc attól tartott, hogy tragédia szemtanúja volt. „Egyből a legrosszabbra gondoltam. Hogy őszinte legyek, nem igazán reménykedtem, csak néztem a visszapillantókat, és nagyon aggódtam a rádióban is. Sajnos nem jöttek hírek, amíg vissza nem tértünk a boxutcába és ki nem szálltunk az autóból. Miután kiderült, hogy kiszállt, el sem tudtam hinni, főleg úgy, hogy a kilences kanyar felé haladva láttam a tüzet.”

Leclerc még alsóbb kategóriás versenyzőként élte át keresztapja, Jules Bianchi tragikus szuzukai balesetét 2014-ben, és tavaly gyerekkori barátját, Anthoine Hubert-t is látta meghalni a pályán, így aggodalma érthető volt.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Aztán mégis visszaült az autójába, és újra nekivágott a versenynek. „Visszatértem a buborékomba, és ahogy mindig, igyekeztem a saját dolgaimra összpontosítani. Sok mindenre gondolnod kell egy F1-es verseny előtt, a stratégiára, hogy hogyan támadsz az első körökben és hasonlók. Csak ezekkel foglalkoztam és a legjobb eredmény elérésével. Próbáltan nem gondolni a balesetre, főleg úgy, hogy tudtam, Romain kiszállt, rendben van, maga sétált a mentőhöz. Szóval csak a saját futamomra koncentráltam utána, és próbáltam nem gondolni többet a balesetre.”

Leclerc személyesen nem látogatta meg a Haas versenyzőjét a kórházban, ám a futamot követően fölvette vele a kapcsolatot. „Két üzenetet is küldtem neki. Az elsőt nem tudom, hogy látta-e, mert gondolom ezer üzenetet kapott, a másodikra viszont válaszolt, talán mert akkor már újra tudott írni. Láttam a képein, hogy lekerült a kezéről a nagy kötés, és újra tudott pötyögni. Örömmel látom, hogy rendben van. A kórházban nem látogattam meg, mert gondoltam, hogy sokan lesznek ott, és nem akartam őt zavarni” – mesélte a ferraris.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak