×

Hat nappal a baleset után visszaült autójába Grosjean

A Szahíri Nagydíj szombatján újra feltűnt a bahreini paddockban Romain Grosjean – és balesete óta először beleült a versenygépébe.

Eoe-RoeWEAAChUF
A múlt vasárnap nagy balesetet szenvedő francia szerdán hagyta el a kórházat, azóta már többször is feltűnt a bahreini boxutcában. Csütörtökön még csak beköszönt a csapatának, valamint találkozott az őt megmentő orvosi csapattal és tűzoltókkal, majd pénteken visszatért a szállására, ahol Günther Steiner csapatfőnök elmondása szerint a szabadedzések idején éppen edzett. A jövő hétvégi visszatérésre készülve.

Grosjean nejével, Marionnal szombaton újra a paddockba ment, és ez alkalommal már nemcsak kerülgette, hanem bele is ült az ezen a hétvégén Pietro Fittipaldi által vezetett autójába.

„Nem a megszokott versenyzői kesztyűm van rajtam, de visszaültem a Haasomba, és jó érzés volt. Nagyon boldog voltam” – írta az erről megosztott fotóhoz Grosjean.

Az F1-nek év végén búcsút intő versenyző egyelőre nem tudja, lesz-e lehetősége versenyezni a jövő hétvégi szezonzárón Abu-Dzabiban. Minden azon múlik, hogy a még mindig bedagadt és bekötözött bal keze milyen ütemben gyógyul, és mennyit javul a mutató- és hüvelykujjának mozgathatósága.

Grosjean egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, nem érzett félelmet, amikor a balesete után először ment a versenygépe közelébe, viszont szeretné tesztelni magát élesben is, ezért olyan fontos számára, hogy vezethessen még F1-es masinát.