Musorujsag
Élő Eredmények

Kész F1-es tesztlehetőséget adni Grosjeannak a Mercedes

Kész F1-es tesztlehetőséget adni Grosjeannak a Mercedes

Motorsport-Total, The Race
Kész F1-es tesztlehetőséget biztosítani Romain Grosjean számára a Mercedes csapatfőnöke abban az esetben, ha nem lenne már módja királykategóriás autóba ülni.

A múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon égési sérülésekkel járó balesetet szenvedett Romain Grosjean gőzerővel dolgozik a jövő heti visszatéréséért. Habár kezeit még kötés borítja, közösségi oldalán már az edzőteremben készült videókat tett közzé. Főnöke, Günther Steiner is arról beszélt, hogy mindent megtesz a formában maradásért, mert nagyon szeretne rajthoz állni Abu-Dzabiban.

Hogy erre sor kerülhet-e, az a bal kezének gyógyulásától függ. Amennyiben már nem lesz megdagadva, és az ujjait is megfelelően tudja használni, a francia vélhetően még fájdalmakkal is kész lenne volán mögé ülni. Ugyanakkor jelezte, nem fog semmit erőltetni, mivel a kezére még „vagy hatvan évig” szüksége lesz, és ezt nem kockáztatja egyetlen versenyért.

Pénteken Grosjean azt nyilatkozta, amennyiben nem versenyezhet már, egy privát tesztlehetőséget keresne, hogy F1-es autót vezessen, mert nem szeretné, hogy a balesete legyen a legutolsó emléke a királykategóriás masinákról. Erre a lelkének felépülése miatt van szüksége. „Szép lenne a történet, ha versenyezhetnék Abu-Dzabiban. Ha nem, akkor pedig az összes F1-es csapatot föl fogom hívni, hogy lássam, tudnak-e ajánlani nekem egy privát tesztet január táján, csak hogy visszaülhessek az autóba, és teljesítsek tíz-tizenöt kört önmagamért” – mondta.

Romain Grosjean megégett bal kezén múlik, versenyez-e még az F1-ben (Fotó: XPB)

Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét szombatin Bahreinben megkérdezték, az ő csapata hajlandó lenne-e efféle segítséget nyújtani Grosjeannak. Az osztrák nyitott rá. „Ha megengednék nekünk, és az ő környezetéből semelyik csapat sem tudna biztosítani számára egy ilyen lehetőséget, amelynél versenyzett, akkor mi megtennénk” – tette egyértelművé Wolff.

Noha Grosjean pár héttel ezelőtt még viccelődött azon az F1-es visszavonulása kapcsán, hogy a Mercedes ajánlatát örömmel fogadná, most mégsem ez lenne a legideálisabb forgatókönyv. A történtek után, és a sorozatban töltött közel egy évtizede miatt is megérdemelné, hogy valódi versennyel, méltón búcsúzzon.

Grosjean egyébként Mercedest talán még nem vezetett, Mercedes-motort viszont már használt, mi több, a 2015-ös utolsó F1-es dobogóját a csillagos hajtóegységgel érte el a Lotus versenyzőjeként.

Borítókép: Romain Grosjean és Günther Steiner (Fotó: XPB)

További tartalmak