Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc három rajthelyes büntetés kapott

Leclerc három rajthelyes büntetés kapott

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kivizsgálta a rajt után történteket, és sárom rajthelyes büntetéssel sújtotta a Ferrari monacói versenyzőjét, Charles Leclerct, amiért balesetet okozott a Szahíri Nagydíj első körében.

Tegnap Leclerc volt az időmérő hőse (a negyedik helyre kvalifikált egy nagyon jól összerakott körrel), ma viszont a futam rosszfiúja lett: az első körben egy elhibázott előzési manőver során kilökte a pályáról Sergio Pérez, aki a mezőny végére csúszott. Ráadásul ez az eseménysorozat vetett véget Max Verstappen futamának is.

A szövetség már a közvetítés során jelezte, az esetet a leintést követően vizsgálja majd ki, nem sokkal a futam vége után pedig meg is hozták döntésüket, igaz, az ügy meglehetősen egyértelmű volt, az ütközés Leclerc hibájából történt.

Charles Leclerc Ferrarija (Fotó: XPB)

A monacói emiatt három rajthelyes büntetést kapott a jövő héten rendezendő szezonzáróra. Bárhol végez tehát az idény utolsó időmérőjén, a futamnak három pozícióval hátrébbról vághat majd neki.

Ami a balesetben érintetteket illeti, Verstappen, mint említettük a gumifalban kötött ki, miután próbálta elkerülni az ütközőket, Pérez a mezőny végére csúszott, később viszont elképesztő fölzárkózást produkált, majd a Mercedes hibáit kihasználva megnyerte a futamot. Leclerc Verstappenhez hasonlóan a gumifalba került, és föladta a versenyt.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak