Musorujsag
Élő Eredmények

Nem is érti Sainz, hogy vannak még versenyben a Racing Pointtal

Nem is érti Sainz, hogy vannak még versenyben a Racing Pointtal

Racefans, Motorsport
Daniel Ricciardo szerint az ellenfelek kritikája, hogy „hagyták nyerni” Sergio Pérezt; Carlos Sainz eközben azt nem érti, a Racing Point hogy nem lett még bajnoki bonzérmes.

A Szahíri Nagydíjon ismét „gazdát cserélt” a konstruktőri harmadik hely. Azok után, hogy egy héttel korábban a gyenge rajthelyei ellenére is nagyot szakító McLarenek tettek szert lépéselőnyre, most Sergio Pérez győzelmével és Lance Stroll harmadik helyével a Racing Point vette vissza a korábban már többször elfoglalt pozícióját. Az egész évben látott helycserék után váltásra már csak egy lehetőség lesz: a hétvégi szezonzárón végleg eldől, ki lesz a harmadik legjobb csapat 2020-ban.

Az utolsó futam előtt a Racing Point 10 pontos előnyben van a McLarennel szemben, az 5. Renault-nak pedig a 22 egységes lemaradásával már igencsak leromlottak az esélyei.

Az elmúlt hetek azt mutatták, hogy a legütőképesebb csomagja e hármasból a Racing Pointnak van, a McLaren versenyzője, Carlos Sainz pedig nem is érti, ők hogy lehetnek még versenyben ellenük. „Őszintén szólva nem is tudom, hogy nem biztosította még be a Racing Point a harmadik helyét a konstruktőri bajnokságban egy olyan autóval, amilyen az övé. Mindenesetre mi mindent elkövetünk, hogy harcban maradjunk, és a mostani futamon szép előrelépést tettünk” – nyilatkozta a spanyol.

Sainz a Szahíri Nagydíjon 4.-ként ért célba, úgy, hogy sokáig biztos dobogóesélyesnek tűnt. Végül azzal maradt alul Sergio Pérezzel, Esteban Oconnal és Lance Stroll-lal szemben, hogy ők tulajdonképpen egy kiállásos taktikával teljesítették a futamot (Pérez ugyan kétszer állt ki, ám az első kerékcseréjére az első kör végén, a balesete után került sor), míg ő kettővel.

„Egy kicsit balszerencsések voltunk a kerékcserék időzítésével. Akik egy kiállással mentek, jó versenyt futottak. De ha azt vesszük, mennyire rosszak voltunk egész hétvégén, és ezek után sokáig a harmadik helyen álltunk a versenyen, és balszerencsések voltunk utána, akkor elmondható, egészen jó versenyt raktunk össze. Én az egyik legjobb versenyemnek érzem ezt, szóval nem panaszkodhatok” – értékelt Sainz, hozzátéve, érzése szerint igazán meg sem érdemelték volna a harmadik helyet a hétvégi teljesítményük alapján.

Carlos Sainz és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A spanyol mögött célba érkező, hasonló taktikán lévő Daniel Ricciardo eközben inkább bosszús volt a futam után. Két okból is. Egyfelől a top 10-en kívülről rajtoló (és szabadon gumit választó) csapattársa, Esteban Ocon második lett a Renault-val, másfelől Pérez győzelme is zavarta. „Ötödik lettem, ami általában jó eredménynek számít, Esteban meg második, amihez gratulálok neki. De ha az ellenfeleinket nézzük, elsők és harmadikak lettek, és Pérez az első körben kereket cserélt. Gratulálok neki, de nekünk nem szabadott volna engednünk, hogy egy olyan autó nyerjen, amely az első körben kereket cserél. Ez kihagyott lehetőség volt” – vélekedett.

Az ausztrál úgy érezte, az ő versenye a kerékcsere után ment félre, amikor Danyiil Kvjat sikeres elévágást hajtott végre vele szemben a korábbi kerékcseréjével. „Minden mögötte töltött körrel éreztem, ahogyan elúszik a versenyem. Szerintem hosszú idő óta ez a legnagyobb csalódást jelentő ötödik hely. Másfelől viszont jár a taps Estebannak, mert erős futamot teljesítettek a csapatával.”

Borítókép: Carlos Sainz és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak