Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas direkt kerülte a híreket

Bottas direkt kerülte a híreket

RaceFans
Valtteri Bottas a szezonzáró előtt kijelentette, a héten sem közösségi oldalakat, sem pedig híreket nem olvasott a Szahíri Nagydíjjal kapcsolatban, ahol a futam nagy részét a Lewis Hamiltont helyettesítő George Russell mögött töltötte.

Már amikor kiderült, Russell helyettesíti majd a koronavírusos Lewis Hamiltont, fölmerült, amennyiben a fiatal – és egyébként igen nagyra tartott – pilóta le tudja győzni csapattársát, Valtteri Bottast, az igen rossz fényt vet majd a finnre. Bottas az időmérőn még megúszta a vereséget, a rajtnál azonban lehagyta a fiatal csapattárs, aki a futam nagy részét is előtte töltötte.

Végül aztán egy kommunikációs és boxutcai hiba miatt került mögé és veszítette el a győzelmi esélyeit. Ami teljesítményét és az ideiglenes márkatárssal való összevetést illeti, Bottas még a futam után elmondta, tudja, most „komplett idiótának” tűnhet…

Jól tudja, a bahreinihez hasonló hétvége után számos negatív megjegyzés érkezhet vele kapcsolatban, mind a híradásokban, mint a kommentmezőkben, ezért a héten tudatosan kerülte a médiafogyasztást.  „Vasárnap értelemszerűen meg kellett birkóznom a médiával, de egy versenyzőnek ezt kell tennie, miután rossz versenye van, és én ezt tettem” – kezdte.

George Russell és Valtteri Bottas (Fotó: EPA/Giuseppe Cacace / Pool)

„A múltban megtanultam már, hogy néha az a legjobb, ha ezután mindent blokkolunk, nem nézünk semmit. Szóval vasárnap után egyetlen szalagcímet, egyetlen cikket sem olvastam el, és a közösségi médiát sem figyeltem. Néha így kell tenni, nekem pedig ez bevált” – magyarázta.

Az továbbra sem ismert, ki lesz Bottas csapattársa a hétvégén, a finn azonban felkészültnek érzi magát, bárkivel is kell szembenéznie. „Ismét tele vagyok energiával. Úgy érzem, most ismét olyan pozícióban vagyok, melyben jól szerepelhetek, és ez a legfontosabb. Úgy gondolom, minden versenyzőnek megvan a maga módszere a feltöltődéshez és az újrakezdéshez, miután volt egy rosszabb pillanata” – mondta.

Bottasnak több rosszabb pillanata is volt az utóbbi hetekben, az előző négy versenyen ugyanis mindössze nyolc pontot szerzett. Ezzel kapcsolatban kijelentette, a szerencse sem állt az ő oldalán az elmúlt időszakban. „Imola óta nagyon-nagyon balszerencsés voltam. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára dobogón. Határozottan úgy érzem, hogy az utóbbi futamokon nem teljesítettem a legjobban, de természetesen mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni. Sok tényező van ebben a sportban. Néha a szerencse, néha az, amit te teszel a teljesítménye az autóban és azon kívül. Jobban tudok teljesíteni, mint az utóbbi négy futamon, és jobban is kell” – fogalmazott.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak