Musorujsag
Élő Eredmények

Megmutatta egyik megégett kezét Grosjean

Megmutatta egyik megégett kezét Grosjean

Romain Grosjean/Instagram
A Bahreini Nagydíjon nagy balesetet szenvedő Romain Grosjean megmutatta a kötésektől megszabadított égett jobb kezét.

Jó hírekkel szolgált Romain Grosjean csütörtökön. Az utolsó F1-es versenyét a két héttel ezelőtti bahreini futamon szenvedett égési sérülései miatt nem vállaló francia a közösségi oldalán svájci otthonából jelentkezett be. Fotókat posztolt a kötésektől a Bahreini Nagydíjon történt balesete óta először megszabadított jobb kezéről.

„Ördög és pokol! Rendkívül boldog vagyok, hogy megszabadult a jobb kezem az öltözékétől! Nagyon sokat kell kenegetni egész nap, de annyira jó érzés ilyen jó állapotban látni! Most arra várok, hogy a bal kezem meggyógyuljon” – adott helyzetjelentést az állapotáról.

A közzétett fotókon látható, hogy Grosjean jobb kezének a felső része égett meg, a mutató- és a középső ujja mögötti területen. A súlyosabb sérülést viszont a bal keze szenvedte el, ami az akadálya volt a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon való visszatérésének. A bal keze még a múlt héten is alaposan be volt kötözve, fel volt dagadva, és a versenyző arról számolt be, hogy a hüvelykujját és a mutatóujját is csak korlátozott mértékben tudta mozgatni.

Romain Grosjean megégett jobb keze (Fotó: Romain Grosjean/Instagram) Romain Grosjean megégett jobb keze (Fotó: Romain Grosjean/Instagram)

Grosjean a múlt vasárnap jelentette be, hogy orvosaival konzultálva arra jutott, túl nagy lenne a kockázata a teljes felépülése szempontjából, ha versenyezne a szezonzárón. Ezek után Bahreinben a második futam napján elbúcsúzott csapatától, majd nejével hazautazott három gyerekükhöz.

A Haasnál ezen a hétvégén Kevin Magnussen mellett helyettesként ismét Pietro Fittipaldi kap lehetőséget. A brazil a debütáló versenyét az utolsó helyen zárta egy héttel korábban.

Borítókép: Romain Grosjean jobb keze immáron szabadon (Fotó: Haas/Twitter)

További tartalmak