Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetéssel búcsúzik csapatától Pérez és Magnussen

Büntetéssel búcsúzik csapatától Pérez és Magnussen

FIA
Sergio Pérez és Kevin Magnussen is büntetéssel, a mezőny végéről rajtolva búcsúzik el csapatától az év utolsó F1-es versenyén.

A Racing Point és a Haas sem húzta ki a szezon végéig büntetés nélkül. Az Abu-dzabi Nagydíj pénteki edzésnapján kiderült, mindkét csapat erőforrás-egységeket kénytelen cserélni egyik versenyzője autójában.

Az egyik áldozat a friss futamgyőztes, Sergio Pérez. A mexikói két hete a Bahreini Nagydíj leintése előtt három körrel motorhibával állt félre, föladva dobogós helyezését. A történtek után csapatának a következő hétvégére vissza kellett építenie az autójába egy korábban már használt, Pérez elmondása szerint kisebb teljesítményt nyújtó erőforrást. Akkor ezzel megúszták a büntetést. Az év utolsó versenyén ugyanez már nem sikerült. A Racing Pointba egy új belső égésű motort, turbót és MGU-H-t építettek, és mivel mindegyik egységgel átlépték a 3-as határszámot, a mexikóit a mezőny végére sorolják vasárnap.

Hasonlóan jár Kevin Magnussen is. Az utolsó haasos versenyére, de talán utolsó F1-es versenyére is készülő dán gépében az energiatárolót és a központi elektronikát cserélték ki. Mindkét egységből az idei harmadikat kapta, a határszám kettő, így Magnussen is araszolhat a rajtrács végére. A két versenyző közül alighanem a dán veszíti majd a kevesebb pozíciót az időmérős helyezéséhez viszonyítva, legalábbis autója idei versenyképessége alapján.

A büntetéseket mindkét esetben szomorúvá teszi a hétvégi búcsú. Pérez és Magnussen sem kapott új szerződést jelenlegi csapatától, előbbi versenyzőnek még van esélye arra, hogy ülést kapjon a Red Bulltól 2021-re, Magnussen viszont úgy fogja fel a mostani nagydíját, hogy talán a legutolsó versenye lesz az F1-ben.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak