Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Pérez jó reklámot csinált magának a győzelmével

Red Bull: Pérez jó reklámot csinált magának a győzelmével

Sky Sports
Jó reklámot csinált magának a győzelmével Sergio Pérez a Red Bull főnöke szerint, ám arról nem beszélt, e reklámnak milyen hatása lesz a csapatuk közelgő döntésére.

Nemet mondott Sergio Péreznek a Red Bull főnöke. A mexikói szurkolóinak nincs miért ijedezniük, csupán a versenyző múlt vasárnapi ajánlatáról van szó, amit győzelme után Christian Hornernek tett egy üzenetben: meghívta a britet, hogy csatlakozzon az ünneplésükhöz egy-két tequila erejéig… „Én is küldtem neki gratuláló üzenetet, amire válaszolt. Megkérdezte, nem akarnánk-e csatlakozni hozzá pár tequilára, mivel ugyanabban a hotelben maradt. Ez kedves volt tőle” – mesélte Horner a brit Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy végül nem ittak együtt Pérezzel. „Én magam nem ittam tequilát aznap este, de úgy vélem, voltak jó páran, akik megtették…”

A történet természetesen úgy jött elő, hogy Hornert a múltkori futam győzteséről kérdezték. Pérez továbbra is esélyes a Red Bull 2021-es ülésére, melynek sorsáról várhatóan a mostani szezonzáró hétvége után dönt majd a csapat vezetősége. Miközben Horner igyekezett semmiféle támpontot nem adni arról, hogyan állnak a versenyzőkérdéssel, azt nem titkolta, hogy ők is tudtak örülni Pérez sikerének. „Szerintem a boxutcában mindenki örült neki, jó volt látni, hogy megnyerte ezt a versenyt. Már nagyon régóta itt van, és évekkel ezelőtt az én GP2-es csapatomnál versenyzett. Úgy vélem, múlt vasárnap nagyon népszerű győztes volt ő” – dicsérte a mexikóit.

Ami a Red Bullt illeti, elmondta: „Természetesen Sergio nagyszerű szezont teljesít. Mi viszont minden esélyt megadunk Alexnek, ahogyan azt már korábban is mondtam. Nem hozunk döntést a mostani verseny vége előtt. Sergio mindenesetre nagyon széppé tette a saját értékelését.”

Christian Horner (Fotó: XPB)

Hornerből megpróbálták kiszedni, milyenek Pérez esélyei abban az esetben, ha Alexander Albon nem teljesít meggyőzően ezen a hétvégén. „Tudom, mire vadászol itt, de nem kapod meg” – mondta a résen lévő Horner a kérdezőnek. „Mint említettem, most arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük Alexszel, Sergiónak pedig csak azt kell folytatnia, amit eddig csinált, mivel remek munkát végez és jó reklámot csinált magának. Mi most teljes mértékben Alexre összpontosítunk, és a cél, hogy a legjobb munkát végezzük vele a hétvégén.”

Albon és Pérez mellett még Nico Hülkenberget is a Red Bull jelöltjeként emlegetik, ám mostanában róla kevésszer esik szó. Most Horner is kerülőválaszt adott arra a kérdésre, Péreznek vagy Hülkenbergnek lehet-e nagyobb esélye náluk. „Sergio remek reklámot csinált magának idén. Nagyon erős szezont futott, volt pár dobogója, egy győzelme, és mindenki örül neki, mert egy népszerű versenyző. Biztosra veszem, hogy nagyon érzelmes lehetett számára, hogy tíz év után megszerezte az első győzelmét” – ismételte önmagát.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak