Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Még nem vagyok százszázalékos

Hamilton: Még nem vagyok százszázalékos

F1
Még nem érzi a réginek önmagát Lewis Hamilton. A koronavírusból visszatért címvédő nem százszázalékos, és nehéz utolsó versenyre számít.

Az első bahreini hétvégén még arról ment a találgatás, Lewis Hamilton megszerzi-e még 2020-ban pályafutása 100. pole pozícióját. Ki gondolta volna, hogy az ehhez szükséges hátralévő kettőből végül egyik időmérőt sem ő nyeri? A brit egy hete a koronavírusos megbetegedése miatt volt kénytelen kihagyni a versenyt, most Abu-Dzabiban pedig egyszerűen legyőzték. Ketten is. Az idén 11 pole-t jegyző hétszeres világbajnok Max Verstappentől 86, Valtteri Bottastól 61 ezred másodperccel maradt el, így a harmadik helyről rajtolhat vasárnap.

„Nehéz volt a mai nap, talán a legnehezebb napom volt idén. De mindent megtettem. Egyszerűen nem voltak tökéletesek a köreim, és nem voltam a megszokott. De egyszerűen küzdöttem az autóval, és így is szoros volt, nincsenek közöttünk mérföldek. Tudom, hogy sok munka vár ránk holnap, és sok lehetőség is” – értékelt Hamilton.

Elárulta, fizikálisan még egyáltalán nem nyerte vissza a csúcsformáját. „Ausztráliában elmondtam korábban, hogy ez egy komoly vírus. Igazán együtt tudok érezni azokkal, akik szenvednek emiatt, akik elveszítették miatta a szeretteiket. Ez egy gonosz vírus. Nem vagyok még százszázalékos, még mindig érzem a tüdőmben. De mindegy is, mivel normál esetben még egy kézzel is versenyeznék, mivel a versenyzők ilyenek. És szerencsére nem ez a helyzet.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton úgy érezte, a kihagyás kicsit kizökkentette a ritmusból, emellett technikai oldalról is kicsit félrement a hétvégéje. „Egy kicsit a ritmus volt, és alapvetően egész hétvégén küzdöttem az egyensúllyal. Sokat változtattunk, és volt, amiben visszatértem az eredetihez, ami talán nem volt jó döntés. De remélem, hogy a versenyen rendben lesz. Nehéz lesz legyőzni ezeket a srácokat, de izgatottan várom a küzdelmet.”

Az időmérő első felvonásában törölték az egyik köridejét, mivel az utolsó előtti kanyarban szélesre futott, letért a pályáról. A magasított kerékvető akkor eléggé meghúzta a padlólemezét, ám Hamilton kétli, hogy e sérülés döntött volna Verstappen és Bottas javára. „Volt rajta egy kicsi sérülés. Az egész hétvégén az volt az első alkalom, hogy lecsúsztam ott a pályáról. Csak egy kicsit sérült a padlólemez, de nem gondolnám, hogy ha nem lett volna ez a sérülés, akkor a pole-ban állnék. Biztosan nem segített, de a fiúk remek munkát végeztek, és meg fogják javítani este.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A bajnok a formájával egyelőre nem elégedett. „A köreim általában nagyon tiszták, de most egy ilyenem sem volt az időmérőn. Az első körtől így ment végig. De még így is élveztem. Ez volt az év utolsó időmérője.”

Vasárnap 14 óra 10 perctől (M4 Sport, élő) pedig az év utolsó versenye jön. Hamilton nehéz estére számít. „Fizikális szempontból nem ez lesz a legkönnyebb verseny, az biztos. De meg fogom oldani, és mindent bele fogok adni.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak