Musorujsag
Élő Eredmények

Nem hajlandó föladni a Bottas iránti lojalitását Wolff

Nem hajlandó föladni a Bottas iránti lojalitását Wolff

Motorsport Week
Kizárta Toto Wolff annak lehetőségét, hogy 2021-ben leváltsák Valtteri Bottast. George Russellnek valóban be kell érnie a Williamsszel.

Bármennyire is lenyűgözőre sikerült George Russell első és egyelőre egyetlen mercedeses hétvégéje a múlt héten Bahreinben, szereplésével nem indít be lavinát. Noha sokan megnéznék őt Lewis Hamilton mellett jövőre, Toto Wolff egyértelművé tette, a Mercedes nem változtat az eredetileg tervezett 2021-es felállásán.

Az osztrák a hét elején is ezt nyilatkozta, ám akkor még résnyire nyitva hagyta az ajtót, mondván, az F1-ben sosem lehet tudni. Szombaton Abu-Dzabiban viszont határozottan kijelentette, hogy csapatuk teljes mellszélességgel kiáll Valtteri Bottas mellett.

„Valtteri ül az autónkban, ezt itt és most megerősítem. Szerződésünk van Valtterivel, és versenyezni fog jövőre” – nyilatkozta határozottan. „Egy érzékeny ponton kéne elég erősen megrúgni ahhoz, hogy elveszítsem a lojalitásomat! Én lojális vagyok a két versenyzőmhöz, éppúgy, ahogyan lojális vagyok a fiatal versenyzőinkhez is.”

Wolff azok után állt ki ennyire határozottan Bottas mellett, hogy a hétvégén elbeszélgetett a finnel. A szombati időmérő edzést követően elárulta, maga a versenyző kért tőle visszajelzést a Szahíri Nagydíj és a kialakult bizonytalanság után. Wolff Abu-Dzabiban már azt nyilatkozta, hogy ő és a Mercedes minden tagja is feltétel nélkül bízik a bajnoki második helyen álló csapattársban.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Russellt a Williamshez köti a szerződése 2021-re, ő már csütörtökön azt mondta, hogy nem lát esélyt az előléptetésre, még ha egy héttel korábban a futam után még célozgatott is erre.

„George kiváló munkát végzett a múlt hétvégén, és megérdemli, hogy egy nap egy nagyszerű autóban üljön. Szerződése van a Williamsszel még egy évre. Most nagyon rugalmasak voltak, egy hétvégére kölcsönadták őt a Mercedesnek. Minden menni fog a maga útján, de nyugodt és megfontolt módon” – tisztázta Wolff.

Borítókép: Valtteri Bottas és Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak