Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A tanáraim kinevettek, amikor azt mondtam, F1-es versenyző leszek”

Twitter
Érzelmes szavakkal búcsúzott a Forma–1-től Kevin Magnussen, akit büszkévé tesz, hogy egyáltalán pályafutást csinált a kategóriában.

Vasárnap teljesítette utolsó haasos versenyét Kevin Magnussen – és érzése szerint az utolsó F1-est is. A dán ugyan teljesen nem zárta be maga mögött az ajtót, egyértelművé tette, hogy végső búcsúként tekintett az abu-dzabi hétvégéjére, mivel nehezen tudja elképzelni a későbbi visszatérést.

Közösségi oldalán egy érzelmes poszttal mondott hálát, hogy F1-es versenyző lehetett, megvalósítva ezzel gyerekkori álmát.

„Egy fejezet lezárult ma – micsoda utazás volt! Kisgyerekkorom óta a Forma–1 volt az életem. Amikor azt mondtam a tanáraimnak az iskolában, hogy F1-es versenyző leszek, kinevettek. Én egyszerűen kétségek nélkül éreztem a szívemben, hogy meg fogom csinálni. Csak egy naiv kisfiú voltam, akinek fogalma sem volt a valódi kihívásokról, amikkel szembe kellett néznie ahhoz, hogy megcsinálja, de egyszerűen tudtam, hogy meg fogom csinálni. Viszont esélyem sem lett volna rá a családom és különösen a szüleim támogatása nélkül.”

„Amikor arról beszéltem, hogy majd F1-es versenyző leszek, éreztem, ők őszintén hisznek benne, hogy meg tudom csinálni. Viszont a közelében sem voltak annak, hogy legyen annyi pénzük, amennyire szükség volt. Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy találkoztam olyan emberekkel, akik tudtak támogatni az álmom valóra váltásában, és örökké hálás leszek nekik!”

„Most már várom az életem következő fejezetét, ami hihetetlenül izgalmas lesz. Köszönet mindenkinek az elmúlt években nyújtott elképesztő támogatásért! Remélem, hogy még így is szórakozást nyújtok nektek, azzal, amit ezután csinálok. Most itt az ideje visszatérni Dániába, megünnepelni a karácsonyt a szűk családi körrel. Mindenki maradjon biztonságban, és köszönöm!” – írta, gyerekkori fotói és a 2014-es debütálásakor elért dobogós helyezéséről készült kép mellé.

Magnussen 2021-től az amerikai IMSA-sorozatban folytatja pályafutását. A sportautósok idénye január végén rajtol.

További tartalmak