Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos információt nem tud a jövőjéről, de már a visszatérésre készül

Hivatalos információt nem tud a jövőjéről, de már a visszatérésre készül

GMM
A 2020-as szezon már véget ért, Danyiil Kvjat azonban hivatalos hírekkel továbbra sem szolgálhat arról, marad-e az Alpha Tauri versenyzője, „nem hivatalosan” viszont többször kijelentette már, célja a 2022-es visszatérés, amiből egyértelmű, mi lesz a sorsa jövőre…

Kvjat 2019-ben tért vissza a Forma–1-be, miután megkapta a második esélyt a Red Bulltól, és a Toro Rosso (ma Alpha Tauri) versenyzője lett. Második szezonja végén úgy tűnik, ismét búcsút kell intenie a királykategóriának, a bikások ugyanis nem hosszabbítják meg szerződését. Ezt ő maga többször elhintette már, hivatalos bejelentés viszont nem érkezett jövőjéről.

Sőt, a szezonzáró helyszínén kijelentette, hivatalos értesítést ő maga sem kapott még. Amikor jövőjéről faggatták, az orosz versenyző ismét úgy fogalmazott, hogy az utolsó versenyt követően vakációzni indul, aztán 2022-re keresi majd a lehetőségeket.

„Megpróbálok majd visszajönni” – mondta. „Úgy érzem, hogy a megfelelő légkörben, a megfelelő autóval, a megfelelő emberekkel, eléggé versenyképes lehetek, és továbbra is úgy érzem, hogy sokat adhatok még ki magamból. Természetesen hálás vagyok ezért a sok évért is” – utalt arra, hogy a bikásoknak is köszönettel tartozik.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

„Az előző két évben nagyszerűen, remekül szerepeltünk a csapattal. Ez fantasztikus volt. Csodálatosak. De az kár, hogy azt sem tudom megmondani, jövőre itt leszek-e vagy sem. Azért ez vicces. Itt beszélek erről, de hivatalos értesítést nem kaptam még. Ennyi” – magyarázta.

Amikor megkérdezték, most végleg lezárul-e a Red Bull-os fejezet, a következőképpen válaszolt: „Soha ne mondd, hogy soha. Az élet megtanított erre. De természetesen jó ideje kapcsolatban vagyunk már. Erre a két évre szólt a szerződésem, ez volt a megállapodás. Ennyi. Minden másról kérdezzék Helmutot (Marko).

Kvjat a 2018-as szezonban sem volt ott rajtrácson, az F1-től viszont nem távolodott el, hiszen a Ferrari tesztversenyzője volt. Ha a folytatásban kapna hasonló ajánlatot, lehet, most inkább az egyéves pihenőt választaná. „Mindenre nyitott vagyok, most egyelőre semmire sem mondanék nemet. Szeretnék versenyben maradni jövőre is, de majd meglátjuk. Ha felmerül valami jó ötlet, elgondolkodom, hogy igent mondjak. Ellenkező esetben 2022-re összpontosítunk majd.”

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
Borítókép: Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

További tartalmak