Musorujsag
Élő Eredmények

Alonsóban fölébredt a versenyszellem

Alonsóban fölébredt a versenyszellem

Renault
Az évadvégi teszt leggyorsabb körét futó Fernando Alonsót fölcsigázta a mai gyakorlás, elmondása szerint ugyanis az, hogy végre egy teljes napot tölthetett a 2020-as Renault volánja mögött, újra fölélesztette benne a versenyszellemet.

A kétszeres világbajnok a mai tesztet megelőzően „csak” a Renault 2018-as autójával körözhetett hosszabban (igaz, azzal azért több alkalommal is pályára hajtott), az ideit ugyanis csak egy forgatási nap keretén belül vezethette. Most viszont volt alkalma jobban megismerkedni csapata legújabb gépével: egy egész tesztnap a rendelkezésére állt.

Ezt a lehetőséget mondhatni maximálisan ki is használta, hiszen száznál is több kört futott, és ő volt a leggyorsabb a gyakorlás során! Köre ráadásul a Renault versenyzőinek (Daniel Ricciardo és Esteban Ocon) hétvégi leggyorsabb köreinél is jobb volt.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A nap végén elárulta, a mai teszt már fölébresztette benne a versenyszellemet a 2021-es visszatérés előtt. „Nagyon jó érzés volt visszaülni az autóba, főleg úgy, hogy itt már a versenycsapattal dolgozhattam” – kezdte értékelését. „A felkészülés keretén belül tesztelhettem a 2018-as autót, de ez a nap most egy kicsivel azért komolyabbnak érződött.”

„Itt most fellángolt a versenyszellem. Nagyon jó volt megtapasztalni, milyen érzés egy modern autóval menni, és megtapasztalni, mit tudnak ezek a gépek. Közelről figyeltem a csapat fejlődését a hétvégén, és most jó volt megtapasztalni a versenyülésből azt, amit láttam” – magyarázta.

„Nagyon sok olyan dolgot végrehajtottunk most, amire a gyárban már készültünk. Például beállítottuk az ülést, a pedálok helyzetét és így tovább. Ez előnyös volt, hiszen jövőre csak másfél tesztnapunk lesz fejenként. Most legalább elvégeztük ezeket a feladatokat, és boldogan vonulunk el az ünnepekre. Mindenki nagyon motivált a csapaton belül” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak