Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: A második hely nem túl kielégítő…

Bottas: A második hely nem túl kielégítő…

Motorsport
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, nem volt túlságosan kielégítő számára a világbajnoki ezüst megszerzése, miután ismét vereséget szenvedett a csapattárssal, az újabb bajnoki címet szerző Lewis Hamiltonnal szemben.

Az már a Török Nagydíjon eldőlt, hogy ismét Lewis Hamilton lesz a királykategória bajnoka, a második helyért folyó küzdelem azonban egészen az utolsó futamig nyitott maradt. Bár a szezonzárón végül a „támadó fél”, Max Verstappen diadalmaskodott, Valtteri Bottas azzal, hogy beért a második helyen, a holland előtt maradt, megszerezve ezzel a bajnoki ezüstöt (is).

Kis győzelem volt ez, de győzelem. Bottas viszont (azért érthető módon) nem tudott különösebben örülni neki, és amikor arról erről kérdezték, inkább arról beszélt, örül, hogy hozzájárulhatott a Mercedes konstruktőri sikeréhez.

Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

„Versenyzőként, amikor az ember a legjobb csapatban versenyez a szezon során, akkor a második hely nem lehet kielégítő” – jelentette ki a finn. „De az valami, hogy hozzájárulhattam a csapat sikeréhez ebben az évben. Ahhoz, hogy megszerezhettük a negyedik olyan konstruktőri címet, amiben részem volt, és összességében már a hetediket zsinórban” – tette hozzá.

„A második azért jobb, mint a harmadik. Ez biztos. Azt hiszem, majd kapok egy kis trófeát, amit a jövő héten hazavihetek majd (az FIA díjátadójáról), és biztos, hogy ha majd öreg leszek, és ősz, akkor amikor visszatekintek az évre, majd elmondhatom, hogy ó igen, második lettem” – magyarázta.

De azért nagyon remélem, hogy egy nap majd kapok egy nagyobb trófeát” – utalt a világbajnoki serlegre, amiért természetesen jövőre is harcba indul majd. Az persze jó kérdés, mire megy majd a csapattárs, Hamilton ellen, aki közös éveik során (2017 óta, mióta Bottas átvette a bajnokként visszavonuló Nico Rosberg helyét) rendre legyőzte őt.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak