Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Interlagos 2025-ig marad!

Hivatalos: Interlagos 2025-ig marad!

F1, RaceFans, Autosport
Szerda este a Forma–1 hivatalosan is megerősítette, 2025-ig egészen biztosan Interlagosban marad a brazil verseny. Az esemény neve azonban több megbízható forrás szerint is változni fog, a jövőben Sao Paolo Nagydíjaként szerepel majd a menetrendben.

Sokáig kérdéses volt a Brazil Nagydíj sorsa, Interlagos szerződése ugyanis 2020 végéig szólt (az utolsó futam a koronavírus világjárvány miatt sajnos elmaradt), tavaly év végén pedig erősen tartotta magát a hír, hogy az esemény Rio de Janeiróba költözik, ahol egy teljesen új pálya adhat majd otthont a királykategóriás versenynek.

Több buktató miatt azonban ez csupán terv maradt, a versenyt pedig a következő években is a jól megszokott környezetben rendezik. A pálya már az előzetes versenynaptárban is szerepelt, szerda este pedig egy hivatalos bejelentés is érkezett arról, hogy Interlagos szerződését meghosszabbították.

Fotó: XPB

A pálya 2025-ig egészen biztosan vendégül látja majd a királykategória mezőnyét, a futam neve azonban több megbízható forrás szerint is Sao Paolo Nagydíja lesz, ezzel is utalva arra, hogy a helyi szervezetek öltek több energiát a futam megőrzésébe és a szervezésbe. Ami a szervezőket illeti, a futam új stáb kezei alá került: a Rohonyi Tamás vezette gárdától egy arab befektetőcsoporttal, a Mubadalával együttműködő Brasil Motorsport vette át az ügyintézést. A főszervező Alan Adler lesz.

„Brazília nagyon fontos piac a Forma–1 számára, odaadó szurkolókkal és nagyon komoly múlttal a sportban” – jegyezte meg a hosszabbítás kapcsán az F1 ügyvezetője, Chase Carey. „A brazil futam mindig kiemelkedő volt a rajongók, a versenyzők és a partnerek számára. Éppen ezért izgatottan várjuk, hogy izgalmas futamokkal szolgáljunk a szurkolóknak Interlagosban jövőre és a következő öt évben is” – tette hozzá az amerikai szakember.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk az F1-gyel” – kezdte Adler. „A brazil futamot az 1980-as évek óta Interlagosban tartják, így ez az egyik legismertebb pálya a naptárban. Brazíliában imádják ezt a sportot, aminek nagy hagyományai is vannak az országban, ami számos remek pilótát is adott már az F1-nek. A globális márkákkal való együttműködéseink során fontos tapasztalatokat szereztünk, ezek felhasználásával pedig jó munkát végezhetünk majd a sport és a szórakoztatás egyesítésében. Új élményeket nyújthatunk a közönségnek a pályán és azon kívül is” – folytatta.

Fotó: XPB
Borítókép: A Brazil Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak