Musorujsag
Élő Eredmények

Pénteken bejelenti Verstappen csapattársát a Red Bull?

Pénteken bejelenti Verstappen csapattársát a Red Bull?

Motorsport-Total
Sajtóértesülés szerint már pénteken bejelentheti a Red Bull, ki lesz Max Verstappen jövő évi csapattársa. Sergio Pérez testvére már tudhat valamit...?

Szerdán az Alpha Tauri is véglegesítette 2021-es versenyzőfelállását, így már csak két csapat adós bejelentéssel. Az egyik a Mercedes, tőlük azonban nem számíthatunk meglepetésre: Toto Wolff és Lewis Hamilton is egyértelművé tette már párszor, hogy együtt kívánják folytatni. A Red Bullnál velük ellentétben még nyitott kérdés, ki kapja a második ülést Max Verstappen mellett. Hivatalosan jelöltnek Alexander Albon mellett Sergio Pérez és Nico Hülkenberg számít, ám könnyen lehet, hogy ez inkább csak kétszereplős versenyfutás már, mivel az utóbbi hetekben Hülkenberg körül nagy volt a csönd.

Abu-Dzabiban Helmut Marko tanácsadó még karácsony előtt döntést ígért. Előrebocsátotta, hogy alapos adatelemzésbe kezdenek jelöltjeikről, és ezeket is figyelembe veszik a választásuknál. A német Auto Motor und Sport úgy értesült, a gárda pénteken tesz bejelentést.

Hogy kiről, azt a szaklap nem tudja, találgatások viszont vannak róla. A Motorsport-Total újságírója, Christian Nimmervoll például megosztott egy olvasójától kapott fotót, amit Sergio Pérez bátyja, Antonio tett közzé az Instagramon. Azon egy versenypálya mellett álló autó visszapillantója és egy doboz Red Bull energiaital látható. Miközben az újságíró szerint ez nyílt utalás lehet arra, hogy Pérezéknek mostantól „hivatalból” a Red Bull lesz a kedvenc italuk, a fotó önmagában természetesen semmit sem jelent, illetve bármit jelenthet. Ha igazak a hírek, túl sokat már úgysem kell várnunk arra, hogy kiderüljön az igazság.

A Red Bull második csapatának, a Toro Rossónak a korábbi vezetője, Gerhard Berger szerint nagyon is logikus lépés lenne Pérez szerződtetése Verstappen mellé. Az osztrák a Servus TV vendégeként azt mondta, kettős érzések kavarognak benne a versenyződilemma kapcsán. „Egyfelől természetesen esélyt akarsz adni egy fiatalembernek, mint Albon, akit aztán lehet továbbképezni, hogy nyerő versenyzővé váljon. Másfelől maximális nyomás nehezedik rá. Pérezről tudható, hogy a kiegyensúlyozott. Nagyon gyors, és már egy versenyt is nyert. És az is világos, hogy ha valaki a mezőny élén küzd, akkor nem engedheti meg magának, hogy ne két élversenyzőt foglalkoztasson, akikkel maximális pontszámot szerezhet” – érvelt a korábbi versenyző.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Berger rámutatott, mivel jövőre a Ferrari erősödhet, a McLaren pedig Mercedes-motorra vált, a Red Bullnak nem árt komolyan vennie a maranellói és wokingi fenyegetést. Ha az egyik versenyzőjük úgy vesztegeti el a pontszerzési lehetőségeket, mint idén Albon, akkor jövőre akár még nehéz helyzetbe is kerülhetnek miatta az ellenfelekkel szemben.  „Elég valahol pontokat elszórni, és év végén máris egy hellyel hátrébb állsz a bajnokságban. Ha tényleg a maximális teljesítményre mennek, semmiképpen sem nézhetnek át Pérezen. Én nagyon is el tudom képzelni a Verstappen, Pérez párost, ami egy erős kombináció lenne.”

Az osztrák elismerte, fogalma sincs, ő hogyan döntene Helmut Marko helyében, a konstruktőri bajnokság mindenesetre szerinte meghatározó szempont lesz. „Max Verstappen személyében megvan a csúcsversenyzőjük, aki esélyes lehet a bajnoki címre is. De muszáj bebiztosítaniuk magukat hátulról, mert most már érkeznek az új csapatok. A Red Bull céljának egyértelműnek kell lennie: világbajnokok akarnak lenni, egyfelől a versenyzők között, másfelől csapatként is.”

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak