Musorujsag
Élő Eredmények

Bejelentésre készül a Mercedes és a Red Bull!

Bejelentésre készül a Mercedes és a Red Bull!

Speedweek, Mercedes
A nagy bejelentések napja lehet a pénteki. A Mercedes elhintette, hogy megvan Lewis Hamilton új szerződése; és a hírek szerint Sergio Péreznek is volt mit aláírnia a napokban…

Elkészülni karácsonyig – van, aki az ajándékokat hagyja az utolsó pillanatra, és van, aki a fontos döntéseket. A Mercedes és a Red Bull csapata úgy teljesítette a 2020-as szezont, hogy nem tudta a lezárásáig tisztázni a 2021-es versenyzőfelállását. Most viszont, a karácsonyi készülődés nagy hajrájában úgy tűnik, mindkettejüknek sietős lett a dolga.

A híradások és az információmorzsák alapján jó esély van arra, hogy a péntek a nagy bejelentések napja lesz az F1-ben, hiszen mind a Mercedes, mind a Red Bull ígért valamit.

A bajnokcsapat csütörtök este egy idézetet tett közzé Lewis Hamiltontól a közösségi oldalán, és a „Bejelentés hamarosan…” megjegyzéssel egyértelművé tette, az egész éves huzavona után a brit vélhetően megállapodott Toto Wolff-fal, és aláírta új szerződését a Mercedesszel.

„Azt tervezem, hogy jövőre is itt leszek. Szeretnék itt lenni jövőre. Úgy vélem, csapatként sok mindent elérhetünk még együtt, a sportban, de még inkább azon kívül” – állt a Hamilton-idézetben.

A Mercedes időzítése talán nem véletlen: pénteken kerül sor az FIA év végi díjátadójára, amit délután egy sajtótájékoztató vezet föl az év bajnokaival és helyezettjeivel, köztük Lewis Hamiltonnal.

A Red Bull esetében eközben nem a csapat, hanem a márka által üzemeltetett oldal hintette el a pénteki bejelentés hírét. A Speedweek arról számolt be, hogy az energiaitalosok már meghozták döntésüket, és pénteken hivatalossá fogják tenni, hogy Sergio Pérez lesz Max Verstappen új csapattársa 2021-től. Úgy tudják, teljesen Alexander Albon kezét sem fogják elengedni, mivel teszt- és tartalékversenyzőnek nevezik ki a következő szezonra, nyitva hagyva előtte a visszatérés lehetőségét.

Ezen értesülést a Red Bull nem erősítette meg, ám a Verstappenhez közel álló holland médiumok (pl. a De Telegraaf) is Pérez érkezéséről számolt be. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Speedweeknek csütörtökön csak annyit mondott: „Holnap döntünk.”

 

Borítókép: Sergio Pérez és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak